Lena Kovačević nastupa u Nikšićkom pozorištu

Sarađivala je sa najvećim kompanijama kao brend ambasadorka. Kao kantautorka i kompozitorka Kovačević se 2016. godine predstavila pjesmom „Pick Up" 2016. godine, i po prvu put objavila singl na engleskom jeziku

3860 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nikšićko pozorište
Foto: Nikšićko pozorište

U Nikšićkom pozorištu, sa početkom u 20 časova, sjutra veče će džez pjevačica, kompozitorka i tekstopisac Lena Kovačević, u utorak, 5. decembra u 20 čaova održati koncert.

Lena Kovačević je diplomirala na muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Objavila je tri albuma za domaće tržište. Album „Dobar dan za pevanje“ objavljen je 2009. godine i zahvaljujući njemu našla se u emisiji „Prvi glas Srbije“ u ulozi žirija. Album "San" iz 2013. proglašen je za najbolje prodavani album regiona, dok je treći album "Džezeri" rađen u Njujorku i Beogradu. Objavljen je krajem 2015. godine i u toku je treći tiraž ovog izdanja.

"Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije. Karijeru je započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi gdje su nastupali i umjetnici poput Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford. Sarađivala je i nastupala sa Belgijskim producentom Buscemi em (Blue Note) i imala čast da sarađuje sa poznatim kontrabasistom i umjetnikom John Clayton...(Dianna Krall...)“, stoji u najavi za koncert.

Sarađivala je sa najvećim kompanijama kao brend ambasadorka. Kao kantautorka i kompozitorka Kovačević se 2016. godine predstavila pjesmom „Pick Up" 2016. godine, i po prvu put objavila singl na engleskom jeziku. Pomenuti singl se premijerno emitovao na poznatom američkom radiju Sirius XM u Njujorku, a po prvi put se pjesma jednog izvođača iz Srbije našla na plejlistama u SAD-u.

U februaru 2017.godine Kovačević je, kao jedina osoba iz regiona, bila specijalna gošća na dodjeli britanskih muzičkih nagrada u Londonu, BRIT Awards, kao Premium ambasadorka za MasterCard.

„Lenin sastav sačinjen je od vrsnih muzičara sa kojima nastupa od 2009. godine u Srbiji, regionu i inostranstvu. Ono što posebno izdvaja ovu grupu muzičara jeste zajednička strast prema kolažu pop i džez zvuka, kao i tradicionalnih pjesama Balkana, kojim su obojili svoj program. Od skorijih nastupa izdvajaju se koncerti u Albertini Muzeju u Beču, koncerti u Čikagu i Njujorku kao i solistički koncert na poznatom ljetnjem festivalu Belef“, navodi se u najavi.

Bonus video: