Šta pustiti na svadbi?

Ovu listu sastavili su novinari “Singers Room”, gdje obuhvataju suštinu ljubavi, predanosti i radosnog ujedinjenja dviju duša

3891 pregleda 4 komentar(a)
ilustracija, Foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia
ilustracija, Foto: kpa Publicity / United Archives / Profimedia

Pjesme za svadbe, ti melodični ritmični otkucaji srca na bračnim slavljima, igraju ključnu ulogu u stvaranju zvučne pozadine jednog od najbitnijih trenutaka u životu zaljubljenih. Ovu listu sastavili su novinari “Singers Room”, gdje obuhvataju suštinu ljubavi, predanosti i radosnog ujedinjenja dviju duša. U različitim žanrovima i periodima, svadbene pjesme znaju da izazovu široki spektar emocija, od iskrene nježnosti do želje za bujnim slavljem.

Ceremonija obično prati određeni proces, gdje pomno odabrano muzičko djelo prati korake mlade do oltara, prenoseći ton svete razmjene zavjeta. Romantične balade, sa svojim dirljivim tekstovima i emotivnim melodijama, često su istaknute tokom ključnih trenutaka kao što je prvi ples ili služe kao muzička pozadina za rezanje svadbene torte.

Vesele i živahne melodije zauzimaju centralno mjesto tokom cijele ceremonije, potičući goste da se pridruže veselju na plesnom podijumu. Bilo da se radi o klasičnoj ljubavnoj baladi, savremenom pop hitu ili vanvremenskom džez standardu, svadbene pjesme sve više postaju obavezna skladna pozadina ljubavne priče para.

Izbor pjesama za svadbu ne odražavaju samo određeni ukus para, već stvaraju i trajna sjećanja kod svih prisutnih. Svadbene pjesme, sa svojom sposobnošću da prožimaju u sebi magiju trenutka, postaju trajni “saundtrek” početka zajedničkog životnog putovanja jednog para.

“Perfect” Ed Širan

Odabir savršene pjesme za vjenčanje važna je odluka koja određuje ton posebnog dana jednog para. Jedan od popularnijih izbora je pjesma "Perfect" Eda Širana. Njegov romantični tekst i prekrasna melodija čine je omiljenom među parovima.

Evo i jedne istinite istorijske anegdote jedne pjesme sa sličnim tonom: tokom vjenčanja kraljice Viktorije i princa Alberta 1840. godine, mlada je prošetala do oltara uz zvukove "Svadbenog marša" Feliksa Mendelsona. Ovaj kultni izbor popularizovao je pjesmu i učinio je glavnom u tom periodu na vjenčanjima širom svijeta.

“Marry Me” bend Train

Kada je riječ o odabiru idealne pjesme za vjenčanje, "Marry Me" od američkog pop benda “Train” ostaje najbolji izbor među brojnim parovima. Romantične riječi i lijepa melodija ove emocionalne balade čine je savršenim izborom za prvi ples ili samu ceremoniju. Bez obzira na to, da li ste obožavalac ove pjesme ili jednostavno cijenite emocije koje stoje iza nje, "Marry Me" sigurno se asocira sa jednim dragim i nezaboravnim trenutkom vašeg posebnog dana.

“I Get To Love You” Ruel

Kada se radi o odabiru pjesme za vjenčanje, "I Get To Love You" od Ruel je lijepa i iskrena opcija. Ova romantična balada savršeno dočarava suštinu ljubavi i predanosti, što je čini odličnim izborom za put mlade do oltara ili za prvi ples već bračnog para. Stihovi i melodija pjesme stvaraju emotivnu i nezaboravnu atmosferu za vas i vaše goste.

“Thinking Out Loud” Ed Širan

Kada je riječ o najboljim svadbenim pjesmama svih vremena, "Thinking Out Loud" Eda Širana izvrstan je izbor. Njen romantični tekst i melodična melodija čine je popularnom opcijom za parove koji dijele svoj prvi ples. Iskrena poruka pjesme i emotivan vokal Eda Širana stvaraju prekrasnu atmosferu koja dočarava suštinu ljubavi i predanosti. Bilo da ste obožavalac Eda Širana ili jednostavno cijenite iskrenu ljubavnu pjesmu, "Thinking Out Loud" vanvremenski je izbor za svako vjenčanje.

“I Won't Give Up” Džejson Mraz

Kada birate pjesmu za vjenčanje, "I Won't Give Up" Džejsona Mraza popularan je izbor zbog iskrenog teksta i prekrasne melodije. Ona takođe predstavlja predanost i odanost mladenaca jedno drugome.

Slične pjesme koje izazivaju slične emocije uključuju "A Thousand Years" od Kristine Peri i "Unchained Melody" od The Righteous Brothers.

“A Thousand Years” Kristina Peri

Kako biste stvorili zadivljujuću atmosferu vjenčanja, evo nekoliko koraka za ubacanje pjesme “A Thousand Years” Kristine Peri u vaš poseban dan:

Odaberite savršen trenutak. Odredite koji je dio svadbene svečanosti najprikladniji za ovu romantičnu pjesmu.

Pripremite potrebnu audio opremu: pobrinite se da mjesto ima potreban zvučni sistem za jasan zvuk pjesme.

Koordinirajte sa muzičarima: ako imate muzičare uživo, dajte im note ili prateću pjesmu za vježbanje.

Obavijestite DJ-a ili voditelja: ako imate DJ-a ili voditelja, provjerite da li je pjesma na listi za reprodukciju i da li znaju kada da je puste.

Uskladite se sa svatovima: obavijestite svatove da će svirati ova pjesma, kako bi mogli pripremiti posebne trenutke ili plesove.

Stvorite značajan trenutak: bilo da je riječ o prvom plesu, šetnji do oltara ili drugom posebnom trenutku, isplanirajte nešto posebno i jedinstveno uz pjesmu.

“You Are The Best Thing” Rej Lamontejn

Ova pjesma je vanvremenski klasik za svadbe koji dodaje posebni ukus romantike jednom ovako svečanom danu.

"You Are The Best Thing" objavljena je 2008. godine u sklopu Rejevog albuma "Gossip in the Grain". Pjesma je brzo stekla popularnost, te je od tada postala omiljeni izbor za vjenčanja, zbog duševnih vokala i iskrenog teksta koji odražavaju suštinu ljubavi i predanosti.

“The Way You Look Tonight” Frenk Sinatra

Odabir pjesme za vjenčanje može biti zastrašujući zadatak, ali "The Way You Look Tonight" Frenka Sinatre još jedan je vanvremenski izbor koji će stvoriti romantičnu atmosferu tokom vašeg posebnog dana. Svojom glatkom melodijom i iskrenim tekstom ova klasična pjesma dočarava srž ljubavi i divljenja. Izdržala je test vremena i nastavlja da bude popularan izbor među parovima.

Zabavna činjenica: "The Way You Look Tonight" izvorno je napisana za film "Swing Time" 1936. godine i osvojila je Oskara za najbolju originalnu pjesmu.

“God Only Knows” The Beach Boys

Kada je riječ o odabiru idealne pjesme za vjenčanje, "God Only Knows" grupe The Beach Boys jedan je od omiljenih izbora parova različitih generacija. Sa svojim zadivljujućim harmonijama i iskrenim tekstom, ova pjesma zasigurno stvara romantičnu i nezaboravnu atmosferu na vaš poseban dan. Bez obzira jeste li vjerni obožavalac The Beach Boysa ili jednostavno cijenite izuzetnu muziku, "God Only Knows" bitan je dodatak vašoj listi pjesama za vjenčanje.

“All Of Me” Džon Ledžend

Ova pjesma jedan je od najpopularnijih izbora za vjenčanje današnje generacije. Pjesma prenosi suštinu ljubavi i dodaje srdačnost i nježnost vašem posebnom danu.

“Isn't She Lovely” Stivi Vonder

"Isn't She Lovely" Stivija Vondera vanvremenska je pjesma za vjenčanje koja će zasigurno stvoriti čarobnu atmosferu na vašem posebnom danu. Ova optimistična i radosna pjesma slavi ljepotu i radost ljubavi. Sa svojom zaraznom melodijom i iskrenim tekstom, savršen je izbor za ples oca i kćerke iliti je zabavan dodatak vašoj listi pjesama za vjenčanje. Popularnost ove pjesme izdržala je test vremena, što ju čini klasičnim izborom koji budi osmijehe na licima svih vaših gostiju.

“Your Song” Elton Džon

Odabir savršene pjesme za vjenčanje može biti zastrašujući zadatak, ali jedan vanvremenski izbor je "Your Song" Eltona Džona. Njegovi iskreni stihovi i prekrasna melodija čine je omiljenom među parovima. Romantična priroda i sentimentalna poruka pjesme savršeno prikazuju ljubav i privrženost dvoje ljudi.

“I Will Always Love You” u izvedbi Doli Parton ili Vitni Hjuston

Pjesma "I Will Always Love You" u izvedbi Doli Parton ili Vitni Hjuston omiljeni je izbor svih žena, a i muškaraca. Ova kultna balada izražava vječnu ljubav i odanost, što je čini popularnim izborom. Emotivni tekst pjesme i snažan vokal obje pjevačice stvaraju romantičnu atmosferu koja odjekuje u scrima mnogih.

Zabavna činjenica: "I Will Always Love You" izvorno je napisala i snimila Doli Parton 1973. godine, međutim, stekla je još veću popularnost kada ju je Vitni Hjuston obradila za film "The Bodyguard" 1992. godine.

“Can't Help Falling In Love” Elvis Prisli

"Can't Help Falling in Love" Elvisa Prislija vanvremenska je svadbena pjesma koja je omiljena među parovima različitih godina. Njen romantični tekst i prekrasna melodija čine je savršenim izborom za prvi ples para ili pravom muzičkom podlogom za tok cijele ceremonije. Ova kultna ljubavna pjesma izdržala je test vremena, te još uvijek nastavlja da osvaja publiku svojom iskrenom porukom ljubavi i odanosti.

Zabavna činjenica: "Can't Help Falling in Love" prikazana je u filmu "Sliver" iz 1993. godine, a obradili su je i razni izvođači, poput muzičkog sastava UB40 i Hejli Rajnhart, čime je pjesma dodatno učvrstila svoj status omiljenog klasika.

“At Last” Eta Džejms

Kada je riječ o svadbenim pjesmama, "At Last" Ete Džejms stari je klasik koji uvijek zna da stvora romantičnu atmosferu. Ova duševna balada, objavljena 1961. godine, bila je popularan izbor parova za njihov prvi ples. Sa svojim prekrasnim tekstom i emotivnom melodijom, "At Last" savršeno dočarava osjećaj pronalaska prave ljubavi i konačnog iskustva sreće. Bilo da planirate tradicionalno vjenčanje ili modernu proslavu, uključivanje pjesme "At Last” zasigurno će dodati dašak elegancije i nostalgije vašem posebnom danu.

Bonus video: