Izložba Damira Murseljevića otvorena do 13. decembra

Postavku "Photo Jukebox" u KIC-u "Budo Tomović" pratiće i berza ploča, danas od 17 časova

1377 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo
Foto: Promo

Izložba fotografija “Photo Jukebox” vizuelnog umjetnika i radio producenta Damira Murseljevića “Photo Jukebox” biće otvorena danas u Podgorici, u izložbenom holu Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović”.

Postavku će od 17 časova pratiti i berza ploča, a posjetioci će biti u prilici i da čuju neke od muzičara sa fotografija upravo na ovim nosačima zvuka. Izložba je otvorena do 13. decembra.

“U sklopu izložbe koja nosi simboličan naziv “Photo Jukebox”, posjetioci će imati priliku da vide neke od autorovih radova iz perioda od 2004. godine do danas. Dok je izložba uglavnom krajnje dokumentarnog karaktera, njen fokus leži u kadrovima koji su uhvaćeni ‘u (sub)kulturuloškom letu’ - od muzičkih manifestacija, koncerata i festivala, do manjih ad hoc umjetničkih događaja, i istančan su prikaz umjetnikove mogućnosti da u pravom trenutku uhvati ljubav publike prema muzici. Damirova foto-priča od podgoričke alternativne i clubbing scene, do raznih festivala po Crnoj Gori, ali i onih evropski renomiranih, svojevrsna je posveta komunikaciji između publike i muzičara, kroz oko posmatrača/fotografa koji je u stvari i sam publika”, navodi se u najavi iz KIC-a.

Bonus video: