Bulatović: Koncert u Pezaru ćemo pamtiti po sjajnoj publici

Poznati crnogorski dvojac će se u oktobru vratiti u Njujork i čuveni Karnegi hol, gdje su se prvi put publici predstavili prošle godine
0 komentar(a)
Srđan Bulatović, Darko Nikčević, Foto: Privatna arhiva
Srđan Bulatović, Darko Nikčević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.08.2017. 18:38h

Crnogorski duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević samostalnim koncertom predstavili su se italijanskoj publici. Naime, oni su preksinoć nastupili u Pezaru.

“Koncert je održan u srednjovjekovnom dvorcu Rocca Costanza, pred prepunim auditorijumom, a mi smo za tu priliku svirali autorske kompozicije. Gromoglasnim aplauzima publika je sa oduševljenjem pozdravila svaku od melodija koju smo izveli. Najviše pažnje italijanskoj publici privukle su kompozicije 'Orijent', 'Balkan', 'Snovi', 'Mediteran'. Bilo je baš dobro. Nevjerovatan test za našu muziku”, prepričava svoje utiske za “Vijesti” Bulatović.

Iako muzičari često kad negdje prvi put gostuju pripreme publici neko iznenađenje u vidu kompozicije sa tog podneblja, Srđa i Darko su ovoga puta “igrali na sigurno”.

“Testiramo kako publika van Crne Gore reaguje na naša djela. Njihova reakcija nam daje smjernice da li radimo prave stvari ili ne, a sudeći po onima u Pezaru, na dobrom smo putu”, objašnjava Bulatović. Vrijeme provedeno u Pezaru njih dvojica su iskoristili da malo upoznaju ovo mjesto.

“Grad izgleda fenomenalno, a od svega što smo posjetili na mene je najveći utisak ostavio upravo dvorac Rocca Costanza, možda i zato što se baš na tom mjestu stalno održavaju koncerti. Takođe svidjela mi se Rossini opera. Ma, prelijep je kompletan stari grad u kojem se nalaze građevine stare vjekovima. Tu su i stari trgovi i fontane u centru grada. Ipak ono po čemu ću pamtiti ovo mjesto ipak su reakcije publike na našu muziku koju su prvi put slušali”, priznaje Bulatović.

Ovaj koncert samo je uvod u nastupe koje čekaju poznati crnogorski dvojac do kraja 2017. godine. Naime, već u oktobru vraćaju se u Njujork i čuveni Karnegi hol gdje su se prvi put publici predstavili prošle godine.

“Koncert u Karnegi holu zakazan je za 25. oktobar, a u novembru ćemo se najvjerovatnije predstaviti publici u Beču, s tim još uvijek za taj nastup čekamo datum. Prije toga čeka nas nastup u Crnoj Gori, tačnije na MIT festivalu, 17. septembra na Cetinju”, ispričao je Bulatović.

Bonus video: