Pokrenuće publiku na kojoj god da je poziciji

Još jedna Higher Sense žurka biće održana sjutra veče u hangaru sportskog aerodroma Špiro Mugoša, a zavjesu na ovaj događaj spustiće The Founder

3311 pregleda 24 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Nebojša Medo Perković
Foto: Nebojša Medo Perković

Tehno događaj Higher Sense Transformation iće održan sjutra veče u hangaru sportskog aerodroma Špiro Mugoša u Podgorici. Početak programa planiran je za 22 sata, a publiku će zagrijati Firefighter46. U ponoć miks pult preuzima Miloš Vujović, a kao headliner sat i po nakom ponoći nastupa glavna zvijezda Nakadia. Organizator žurke i osnivač Higher Sense organizacije Aleksandar Joksimović aka The Founder imaće tu čast da zatvori druženje.

Kao neko ko je imao priliku da bude ispred, ali i za miks pultom The Founder opisuje razliku:

“Za mene nema neke velike razlike, jer sam ustvari upravo najveći pokretač publike kroz sami događaj, na kojoj god poziciji da me vidite. To je moja svrha. Naravno, kad se vrti muzika onda je tu potreban veći fokus na rad sa trakama, plejerima, osjećaj publike pa shodno tome se i ređaju trake. Ali sve to zajedno je za mene umjetnost, a ustvari i najviše volim da sam upravo među publikom i da pokrećem taj ples u ljudima kroz moj pristup njima u samom rejvu. Pištaljka je uvijek sa mnom”, poručio je on.

Pripremljen je i raznovrstan umjetnički program, mnogo iznenađenja, a posjetiocima će Djeda Mraz do ponoći dijeliti poklone.

“Sprema se pravi audio-vizuelni spektakl kako smo posjetioce naših žurki već navikli. Higher Sense žurke su poznate po tome da su uvijek mjesto najboljih okupljanja, jer kreiraju nešto za korak više kako bi ušli u srca i umove posjetilaca. Ples bez prestanka je zagarantovan ko god da je za miks pultom”, obećava Joksimović.

S obzirom na to da će muziku puštati nakon glavne zvijezde, na pitanje hoće li svoj set prilagoditi njenom, odgovara:

“Nakadia vrti jači tehno, dok je moj pravac Psy Trance. Zajedničkim snagama ćemo ta dva pravca spojiti kako bi sve išlo tečno i samoj publici”, obećao je on.

Nekad se publika upravo razigra pred sam kraj, te se osvrnuo na to koliko je teško staviti u takvom trenutku tačku na žurku:

“Na našim događajima taj DJ koji zatvara je uvijek finalna zvijezda večeri. Kad svaki DJ odradi svoj dio posla, ali i vajba, onda i tome što zatvara bude lakše naravno. Naš pristup građenju žurke je takav da idemo ka gore, ali nikad ne stignemo do kraja, jer ako bi se stiglo do kraja onda prirodno mora da se ide unazad po ritmu i energiji što po mom mišljenju kvari sami provod. Tako da je naše slaganje lineupa uvijek BPM umjetnost koja gradi veliku energiju, a zadnji DJ je uvijek tu da raspali publiku do kraja. Nema stajanja. Inače spremio sam jedno iznenađenje za zatvaranje koje će, nadam se, oduševiti publiku. Igramo se”, poručuje Joksimović.

Događaj je podržan od strane Glavnog grada, te spada u program DEUS2023 koji sprovodi Sekretarijat za Kulturu Podgorice. Ulaznica za ovaj događaj ostalo je malo, te se iste mogu kupiti putem sajta www.highersense.me.

Bonus video: