Tandem Mo'Horizons i Gabriele Poso nastupaju na Velikoj plaži u Ulcinju

Organizatori su sapštili da njemački duo Mo'Horizons donosi u Crnu Goru u okviru svog DJ seta mješavinu džeza, fanka, bosa nove, soula u pratnji drum'n'bass-a i downbeat-a
56 pregleda 1 komentar(a)
Mo'Horizons
Mo'Horizons
Ažurirano: 11.08.2017. 15:33h

Kupalište Dolcinium Kite Surf na Velikoj plaži u Ulcinju danas će biti domaćin after beach partija na kome će učestvovati njemački acid jazz tandem "Mo'Horizons", dok će sjutra biti održan nastup dugo očekivanog Gabriele Poso Organik Trija.

Organizatori su sapštili da njemački duo Mo'Horizons donosi u Crnu Goru u okviru svog DJ seta mješavinu džeza, fanka, bosa nove, soula u pratnji drum'n'bass-a i downbeat-a.

"Počeci njihovog rada datiraju još iz kasnih devedesetih godina kada su DJ-evi Ralf Drosemajer i Mark ''Foh'' Vecler iz njemačkog mjesta Hanover nakon višegodišnje DJ karijere krenuli u sopstvenu produkciju sa ciljem da unaprijede autorske materijale i muzičku scenu. Do danas su snimili i izdali pet studijskih albuma i dvije kompilacije i time se etablirali kao ozbiljni muzičari sa kojima mnoge zvijezde žele da sarađuju. U svojoj misiji da publici konstatno predstavljaju nove radove i da unaprijeđuju muzičku scenu Evrope, tokom 2007. godine osnovali su i svoju izdavačku kuću Agogo records, nastaviviši da proizvode najfinije melodije ali i da otrkrivaju nova imena i talent", piše u saopštenju organizatora.

Dodaje se da iz Salenta iz Italije u Ulcinj stiže talentovani Gabriele Poso, koji je muziku otkrio kao mladić preslušavajući najfinije džez, soul i afro-latin ploče iz porodične kolekcije.

"Tokom svog odrastanja njegovo interesovanje za pomenute žanrove bilo je sve jače, pa je 1998. godine upisao muzičku akademiju ''Timba'' u Rimu, fokusirajući se na proučavanje afričko-kubanskih perkusija i istorije srodnih muzičkih žanrova. Nakon toga muzičko obrazovanje nastavlja na Kubi. 2008. godine počeo je da nastupa nakon izlaska njegovog prvog albuma ''From the genuine world'' koji je izdao za specijlizovanu američku izdavačku kuću Yoruba records. Drugi album ''Roots of soul'', simboličnog naziva, izdao je 2012. godine na kojem su gostovala eminetna džez i soul imena. Sa ovim izdanjem osvojio je i nagradu za najbolji nezavnisni džez album (nezavisnu džez produkciju). Nakon boravka u Berlinu priprema i treći studijski album koji izdaje za Agogo records – izdavačku kuču koju je formirao duo Mo'Horizons" navodi seu saopštenju organizatora.

Bonus video: