Harizmatična Raiven predstavlja Sloveniju na Eurosongu

Pjesma “Veronika” inspirisana je pričom o Veroniki Desinićkoj, drugoj supruzi Fridrika II Celjskog i kasnije žrtvi prvog zabilježenog progona vještica u toj zemlji

5946 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Sloveniju na Pjesmi Evrovizije koja se u maju održava u Malmeu predstavljaće pjevačica Raiven.

Pjesma se zove “Veronika”, a inspirisana je pričom o Veroniki Desinićkoj, drugoj supruzi Fridrika II Celjskog i kasnije žrtvi prvog zabilježenog progona vještica u Sloveniji.

Legende o strastvenoj, ali zabranjenoj ljubavi Veronike i mladog grofa Fridrika vezuju se uz dvorac Veliki Tabor, koji se nalazi u Hrvatskom zagorju.

Osim akademski obrazovane muzičarke Raiven, pjesmu autorski takođe potpisuje i Bojan Cvjetičanin, pjevač grupe Joker Out, koja je prošle godine oduševila na Evroviziji.

Predstavljen je i spot muzičarke Raiven, a prema prvim komentarima na YouTubeu, Slovenija bi na ovogodišnjoj Evroviziji mogla dobro da prođe.

Kako piše slovenački list Večer, Evropa će dobro zapamtiti Sloveniju na Evrosongu, jer u Švedsku šalju jednu od najharizmatičnijih umjetnica s prepoznatljivim i dobro osmišljenim imidžem.

Pjesmu će na festivalu Evrovizija otpevati na slovenačkom jeziku, a na bini će se, kao i u spotu, pojaviti u pratnji plesača baletnog ansambla SNG Opera i baleta Ljubljana.

Bonus video: