Počinje Lake Fest: Hladno pivo večeras ponovo na Krupcu

Nakon što su 2013. godine svirali na ovom festivalu, a o njihovom nastupu se dugo pričalo, popularni Zagrepčani se vraćaju na “mjesto zločina”
71 pregleda 0 komentar(a)
Hladno pivo, Foto: Boris Pejović
Hladno pivo, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.08.2017. 08:03h

Popularni zagrebački pank rok bend Hladno pivo biće zvijezda prve večeri nikšićkog Lake festa, koji počinje večeras na Krupcu.

Nakon što su 2013. godine svirali na ovom festivalu, a o njihovom nastupu se dugo pričalo, popularni Zagrepčani se vraćaju na “mjesto zločina”, a prije njih na velikoj bini Lake festa, posjetioce će zabavljati bendovi “Mikrokozma”, “Buč Kesidi”, “Justin s Jonson”, “Gomila nesklada” i “Zabranjeno pušenje”. Nakon Hladnog piva publika će imati priliku da čuje i “Band X” AC/DC tribute.

No, ne nose samo ljubitelji tvrđeg zvuka koji su prisustvovali svrci 2013. godine pozitivne utiske sa nastupa Hladnog piva u Nikšiću, te svirke se rado sjeća i Mile Kekin, frontmen benda.

“Veoma dobro se sjećam tog koncerta i nevjerovatne energije. Publika je bila nevjerovatna, a i mi smo bili na visini zadatka. Ove godine će repertoar biti, naravno, malo drugačiji, jer se to kod nas stalno mijenja. Neke stvari sa zadnjeg albuma nismo imali još priliku da predstavimo, pa će, pored onih pivskih naših klasika, ljudi imati i priliku čuti i “Firmu”, “Mojoj majici”, “Vjeruj u mene” i još neke nove stvari koji su nam trenutno koncertni favoriti”, ispričao je u razgovoru za Vijesti Kekin.

  • Opšte je poznato da ste nedavno napravili izlet u solo vode, objavili najprije pjesmu "Reno 4", kojom najavljujete solo album. Hoćete li se naći na repertoaru koji ste pripremili za Lake ?

Naravno da neće. To je opet neka moja solo priča. Ne želim brkat Mileta iz Piva i onog Kekina s gitarom. To su drugi muzikanti, druga je priča, samo što pjevači nevjerovatno liče jedan na drugog.

  • Kako teče snimanje pjesama za vaš solo album, najavili ste ga za kraj ove godine, šta sve publika može očekivati?

Da, na kraju će taj moj solo album morat da pričeka slijedeću godinu, jer se Pivo sprema da objavi album najvećih hitova do kraja godine, povodom 30 godina postojanja. Pa će onda uslijediti i turneja povodom tog rođendana. Meni se sa solo albumom nigdje ne žuri. Još uvijek radim na pjesmama, ali mislim da će u drugoj polovini 2018. sve bit spremno. Biće to jedan moj intimniji, autobiografski album kao što se i po singlu “Reno 4” može naslutiti.

  • Može li se "izlet u solo vode" pretvoriti u solo karijeru i kraj rada sa bendom Hladno pivo?

Sve može i ne mora. Kao što smo milion puta ponovili Hladno pivo će postojati sve dok nam bude gušt svirati i radititi nove pjesme. Još uvijek smo željni svirke i uživamo što će moći čuti svi koji dođu u Nikšić.

"Nikad nismo svirali na mjestu kao što je terasa KIC-a"

  • Svirali ste u Podgorici, Kotoru, Nikšiću, Budvi, na Cetinju... gdje vas je publika najbolje dočekala? Koji nastup u Crnoj Gori posebno pamtite?

A joj. Sad moram da odaberem koji mi je najdraži, a to mi teško pada. Ali hajde, neka to bude onda prva svirka kad smo dva dana zaredom svirali na krovu zgrade KIC-a Budo Tomović u Podgorici. Vjerovatno sam taj koncert upamtio zato što nikad nismo svirali na sličnom mjestu. Koncerti su bili rasprodati danima unaprijed i naslutili smo da će biti ludilo.

Cijelu svirku je začinio i neki neodgovorni pojedinac koji je odlučio da smiri atmosferu tako što je aktivirao protivpožani aparat i zalio miks pult. Ali su ga redari brzo odstranili. Bilo je to dvodnevna zabava, pa smo stigli malo i da obiđemo grad i klubove što baš nemamo često priliku.

Bonus video: