Koncert Vlada Georgijeva u HN: Romantika koje više nema

Da publika Georgieva nisu samo dame u određenim godinama svjedoči Novosađanka Sofija, imenjakinja Barbine ćerke, koja je muzičaru sinoć poklonila pjesmu koju je sama napisala, a komponovala je i muziku
297 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2017. 15:16h

Vlado Georgiev – Barba, kantautor, kažu i jedan od najkompletnijih, ali i najomiljenijih muzičara s naših prostora, ustalio je godinama termine ljetnih koncerata u rodnom Herceg Novom i redovno uspijeva da gledalište, skale i bedeme Kanli kule ispuni do posljednjeg mjesta. Čak i kada koncerte organizuje dva dana za redom.

“Pa kada nam poklanja romantiku koje danas više nema”, komantarisala je sinoć žena srednjih godina koja tvrdi da godišnji odmor planira u odnosu na Vladove novske koncerte, a sada je produžila boravak, jer je nastup s kraja jula pomjeren na 9. avgust.

Da publika Georgieva nisu samo dame u određenim godinama svjedoči Novosađanka Sofija, imenjakinja Barbine ćerke, koja je muzičaru sinoć poklonila pjesmu koju je sama napisala, a komponovala je i muziku. Samouvjereno je pred više od hiljadu i po gedalaca otpjevala :

„Mikrofon u ruci drži, muzika mu je u srži, notama se pomaže i taktove slaže/ Barba zapevaj nam sad, Barba oteraj sav jad, muzika divna je stvar, Barba pravi si car”. Vladov komentar bio je srdačan, iskren osmijeh i poruka publici: molim za jači aplauz, a onda je djevojčicu brižno, uhvatio za ruku i vratio u publiku - tati i mami...

Priznao je i da je njegova porodica na Kanli kuli, roditelji, supruga, ćerka, i dodao, ali ne na VIP mjestima...

Koncert je otvorio hitom „Reci da ili ne“ i od tog trenutka publika nije prestajala da pjeva sa njim, a uglavnom je i plesala. Nizale su se popularne numere sa Vladovim autorskim potpisom za koje on uvijek kaže da onda kada ih čuje publika više nisu samo njegove, postaju dio svih nas.

Anđele, Daljina, Reci mi da znam, Jedina, Iskreno, Mi nismo mi...jedna za drugom su podizale atmosferu koncerta koji je potrajao skoro dva sata.

Jednostavna scenografija, dobro raspoložen Valdo Georgiev, oduševljena publika, jednako kompozicijama koje voli koliko i njegovim komentarima poput onog da je koncertni klavir teško dopremiti do Kanli kule, ali uvijek to mora da uradi da bi onima koji ne vjeruju potvrdio da zna da svira.

Georgiev najavljuje nove nasupe, ali na radost očigledno vjerne publike i nove kompozicije, s jeseni. Među njima će biti i „Trebam te ja“.

Galerija

Bonus video: