NEDAVNO PRONAĐENO PISMO OTKRILO

Joko Ono nije razlog Lenonovog razvoda

Lenon je 1976. odgovorio bivšoj ženi Sintiji na tvrdnje da su se razišli zbog preljube sa Joko Ono, koje je iznijela u svojoj prvoj knjizi o njemu
176 pregleda 2 komentar(a)
Džon Lenon, Foto: Jack Mitchell (Wikimedia Commons)
Džon Lenon, Foto: Jack Mitchell (Wikimedia Commons)
Ažurirano: 09.08.2017. 19:29h

U nedavno otkrivenom pismu Džon Lenon je 1976. odgovorio bivšoj ženi Sintiji na tvrdnje da su se razišli zbog preljube sa Joko Ono, koje je iznijela u svojoj prvoj knjizi o njemu, prenosi NME.

Lenon je sa Sintijom bio u braku od 1962. do 1968.

Poruka kojom odgovora na navode iz djela "A Twist Of Lennon", naslovljena je "Otvoreno pismo Sinitiji Tvist", što se odnosi na njeno prezime iz sljedećeg braka sa Džonom Tvistom.

"Draga Sintija, kao što oboje dobro znamo, naš brak je bio okončan mnogo prije LSD-a ili Joko Ono... i to je istina! Tvoje sjećanje je, u najmanju ruku, poremećeno. Tvoja verzija našeg prvog LSD tripa je prilično nejasna, a izgleda i da si zaboravila sve kasnije tripove!", piše muzičar, koji dalje tvrdi da ga je Sinitija, sa njihovim sinom Džulijanom, posjetila u Los Anđelesu dok je bio rastavljen od Joko, kada je od njega zatražila da je ponovo oženi "i/ili" da imaju još jedno dijete.

"Ako to ozbiljno misliš, trebalo bi da izbjegavaš da pričaš o tome i da stalno poziraš za novine i magazine", poručio je on bivšoj supruzi u pismu koje se završava riječima:

"Proveli smo nekoliko lijepih godina zajedno, pa pročeprkaj po njima malo, za promjenu. Kao što (Bob) Dilan kaže: 'Jednostavan obrt sudbine' (Simple Twist Of Fate)".

Preporučujemo za Vas