Tejlor Svift ušla u istoriju: Osvojila četvrti put nagradu Gremi za album godine, potvrdila status "kraljice popa"

Tejlor Svift (34) je dobila nagradu za album godine za "Midnights", a nagradu je dobila od Selin Dion

8390 pregleda 7 komentar(a)
Tejlor Svift, Foto: Reuters
Tejlor Svift, Foto: Reuters

Pjevačica Tejlor Svift ušla je u nedjelju u istoriju američke muzičke scene na 66. dodjeli nagrada Gremi (Grammy) osvojivši po četvrti put nagradu za album godine, najveće priznanje koje dodjeljuje Akademija za diskografsku umjetnost i nauku (NARAS).

Tejlor Svift (34) je dobila nagradu za album godine za "Midnights", a nagradu je dobila od Selin Dion. Ona je tom nagradu ušla među pjevače, kao što su Frenk Sinatra, Stivi Vonder i Pol Sajmon.

Pjevačica je dobila Gremi i za najbolji pop album, a na ceremoniji je najavila da će 19. aprila izaći njen novi opus "The Tortured Poets Department".

Tejlor Svift je potvrdila svoj status "kraljice popa", nakon što je časopis Tajm nju izabrao za "Ličnost godine 2023. godine".

Njena turneja "Eras Tour" doživela je ogroman uspjeh. Zaradila je više od milijardu dolara prihoda tokom 60 nastupa prošle godine, a taj iznos nikada ranije nije viđen u istoriji muzike.

U ostalim glavnim kategorijama, Majli Sajrus (31) je osvojila nagradu za snimak godine za svoj hit "Flowers".

Pjevačica Bili Ajliš (22) osvojila je nagradu za pjesmu godine za svoju melanholičnu baladu "What Was I Made For?". Ta pjesma se pojavljuje u filmu "Barbi".

Pjevačica SZA dobila je tri nagrade u kategoriji rok muzike, čime je potvrđena dominacija žena na ceremoniji dodjele Gremija.

Svečana dodjela je počela ovacijama za Trejsi Čepmen, koja je izvela pjesmu "Fast Car".

Na ceremoniji je bila i poznata figura festivala Vudstok, 80-godišnja Džoni Mičel koja je pjevala "Both Sides, Now". Ona je osvojila nagradu za najbolji folk album.

Iza kulisa ceremonije, uhapšen je reper Kiler Majk. Policija mu je stavila lisice na ruke čim je dobio nagradu Gremi za najbolji rep album.

Policija je potom saopštila da njegovo hapšenje nema veze sa svečanom dodjelom nagrade.

Bonus video: