Novi singl Prljavog kazališta

Jedan od najdugovječnijih hrvatskih bendova objavio još jednu pjesmu kojom najavljuju 15. studijski album koji će izaći do kraja godine

5118 pregleda 0 komentar(a)
Prljavo kazalište, detalj iz spota, Foto: Printscreen Youtube
Prljavo kazalište, detalj iz spota, Foto: Printscreen Youtube

Nakon uspješnih singlova “Stare navike” i “Makni se”, jedan od najdugovječnijih hrvatskih sastava i začetnika novog talasa “Prljavo kazalište” objavio je i treću numeru “Molim Boga da svane”.

Upravo je ovo treći album sa njihovog nadolazećeg albuma koji će biti objavljen tokom ove godine.

Intrigantni vizuelni doživljaj za pjesmu režirao je Radislav Jovanov Gonzo sa kojim su već sarađivali na sportu za numeru “Stare navike”, no u novom videu glumce Gorana Bogdana i Ivu Mihalić zamijenile su mlađe kolege- glumački par Ugo Koranija i Tara Dorotić.

Muziku i ovoga puta potpisuje osnivač, gitarista i autor većine hitova Kazališta Jasenko Houra, dok mu je oko stihova pomagala Ines Prajo. Produkciju singla vodio je maestro Fedor Boić koji je ujedno zaslužan i za aranžman.

Ovaj novi muzički hit dostupan je na svim digitalnim platformama, u izdanju IDM Music i Houra grupe.

“Pratite ritam, uživajte u zvucima, i neka vam dan bude još ljepši uz Prljavo kazalište”, poručili su iz benda.

Na novom albumu pod radnim naslovom “Babylon Berlin” najvjerovatnije će se naći 12 pjesama, a Houra je u ranijim intervjuima kazao da će do njegovog objavljivanja izbaciti pet singlova.

Prljavci su pretprošle godine proslavili 45 godina benda koji je osnovan još 1977. u zagrebačkoj Dubravi. Prvi album “Prljavo kazalište” izdali su dve godine kasnije, a novi će biti njihov 15. studijski projekat.

Bonus video: