Bejbi Lasanja putuje u Malme

Završena Dora, Hrvatsku će na Eurosongu predstavljati muzičar koji je za kratko vrijeme osvojio publiku širom Starog kontinenta

2217 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Muzičar Marko Purišić iz Umaga, koji karijeru gradi pod umjetničkim imenom Bejbi Lasanja predstavljaće Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu. Od kad su pjesme sa ovogodišnje Dore puštene u etar, Bejbi Lasanja bio je glavni favorit za pobjedu iako je prije toga bio nepoznat javnosti, a na takmičenje je “ušao” kao rezerva jer je takmičarka Jelena Žnidarić alijas Zsa Zsa odustala.

Sa svojom pjesmom “Rim Tim Tagi Dim” uspio je da izbori prvo mjesto na trendingu samo dva dana nakon što je pjesma objavljena, a na samoj Dori osvojio je 247 glasova publike, te uvjerljivo pobijedio druge takmičare. Kroz svoju pjesmu Marko se trudi da prenese dublju poruku o brigama i patnjama naše sredine, a “Rim Tim Tagi Dim” govori o mladiću koji teška srca napušta svoje selo u potrazi za boljim životom.

Tri dana prije Dore, Bejbi Lasanja je objavio spot koji je snimio u rodnoj Istri za svoju pobjedničku pjesmu, a brzo je obišao Evropu i osvojio srca gledalaca i slušalaca.

Fanovi Evrovizije zaluđeni su stihovima hita “Rim Tim Tagi Dim”, kao i spektakularnim nastupom za koji su uvjereni da bi Hrvatsku mogao odvesti do visokog plasmana. Naime, na portalu Evrovizijski svijet, prije objavljivanja pjesama, Hrvatska je bila na 33. mjestu po šansama za pobjedu na Evroviziji, a nakon objavljivanja pjesama i spotova šanse su porasle i Hrvatska je trenutno na trećem mjestu.

Na pomenutoj stranici najveće šanse za pobedu daju Ukrajini, a slijede Italija i Hrvatska.

Izbor za najbolju pjesmu 68. Eurosonga održaće se u švedskoj u Malme areni 7, 9. i 11. maja, nakon što je njihova predstavnica Lorin pobedila na prošlogodišnjem takmičenju.

Baby Lasagna nastupiće u prvoj polufinalnoj emisiji Evrovizije.

“Nisam najveći fan svega ovoga što se događa, ali to ću odraditi hrabro i s ponosom za ljude koji su vjerovali u mene”, priznao je Baby Lasagna nakon pobjede, dodavši: “Kada izađem na stage, nešto u glavi se preokrene i postanem neki drugi Marko. To je Baby Lasagna”.

Bonus video: