Večeras drugo polufinale "Pesme za Evroviziju"

RTS odabrao osam finalista koji će još jednom izvesti svoje pjesme u subotu veče kada će se znati ko će Srbiju predstavljati u Malmeu

5641 pregleda 9 komentar(a)
Foto: EXIT Promo
Foto: EXIT Promo

Tokom prve polufinalne večeri “Pesme za Evroviziju” srpskog izbora za najveće muzičko takmičenje nije bilo pretjeranih iznenađenja, a plasman u finale izborilo je osam takmičara.

Tako će u subotu veče kad je na programu finale još jednom svoje pjesme izvesti Hristina koja će sa numerom “Bedem” nastupiti pod rednim brojem pet, zatim Lena Kovačević sa kompozicijom “Zovi me Lena” pjevaće petnaesta, a M.IRA sa “Percepcijom” sedma.

Nekadašnji učesnici dječijih talent emisija Bojana Radovanović i David Radosavljević sa pjesmom “NO, NO, NO” u subotu veče nastupiće pod rednim brojem 14. a jedna od favoritkinja ovogodišnje “Pesme za Evroviziju” Breskvica sa numerom “Gnezdo orlovo” nastupiće kao treća. Iako je imao priliku da otvori prvo polufinalno veče, Marka Mandića i numeru “Dno” u finalu čeka nastup pod rednim brojem šest, dok će Zoria sa pjesmom “Lik u ogledalu” nastupiti 11.

Plasman u finale izborila je i grupa “Keni nije mrtav” sa numerom “Dijamant”, a u subotu veče pjevaće 10.

Drugo polufinalno veče koje je na programu večeras otvoriće Nadia sa pjesmom “Sudari”, zatim će Hydrogen pjevati pjesmu “Nemoguća misija”, a Iva Lorens “Dom”. Zejna je uspjela da sa numerom “Najbolja” skrene pažnju, a u drugoj polufinalnoj večeri pjevaće pod rednim brojem četiri, a nakon nje nastupiće Filip Baloš sa numerom “Duga je noć”. Nemanja Radošević pjevaće “Jutra bez tebe”, a Saša Jankovič Yanx “Kolo”. Koji je to “Tajni začin” otkriće Kat Dosa, a Džordži će izvesti numeru “Luna park”. Put u Malme gdje se ove godine održava Eurosong pokušaće da izbori i Dušan Kurtić sa pjesmom “Zbog tebe živim”, kao i Teya Dora i njena “Ramonda”. Konstrakta već ima iskustva i sa festivalom “Pesma za Evroviziju”, ali i sa Eurosongom, a ovoga puta donosi “Novo, bolje”. Pretposljednji će večeras u studiju na Košutnjaku nastupiti Milan Bujaković i pjevati “Moje tvoje”, a takmičarski dio zatvoriće Durlanski i numera “Muzika”.

Večeras će biti izabrano još osam finalista koji će imati priliku da svoje numere još jednom prezentuju u finalu “Pesme za Evroviziju” koja je zakazana za 2.mart.

Bonus video: