Breskvica i Teya Dora glavni favoriti za predstavnika Srbije na Eurosongu

Večeras se bira srpski predstavnik za Eurosong, biće predstavljeno 16 numera

5339 pregleda 10 komentar(a)
Može li Konstrakta opet poraziti favorite, Foto: Printscreen
Može li Konstrakta opet poraziti favorite, Foto: Printscreen

Finale srpskog izbora za predstavnika na Eurosongu biće održano večeras, a preksinoć je u studiju u Košutnjaku izabrano još osam finalista.

Tako će festival “Pesma za Evroviziju” večeras otvoriti mlada nada srpske muzičke scene Iva Lorens sa pjesmom “Dom”, a nakon nje na scenu će izaći i jedan od učesnika prvog serijala IDJ takmičenja Džordži koji će pjevati “Luna park”.

Dvije favoritkinje ovog takmičenja Breskvica i Teya Dora nastupiće jedna za drugom. Najprije će Breskvica još jednom na scenu donijeti “Gnezdo orlovo”, a odmah nakon Teya Dora će zapjevati numeru “Ramonda”.

Hristina Vuković koja je u prvoj polufinalnoj večeri sa numerom “Bedem” zahvaljujući sjajnom scenskom nastupu oduševila publiku pjevaće pod rednim brojem pet, a odna će još jednom numeru “Dno” izvesti Marko Mandić.

Pjevačica M.ira pjevaće “Percepcija”, a onda slijedi dio za sve ljubitelje pravog pop zvuka jer će pjevati Nemanja Radošević numeru “Jutra bez tebe” i Milan Bujaković kompoziciju “Moje, tvoje”.

Ovogodišnji festival “Pesma za Evroviziju” zahvaljujući triju “Keni nije mrtav” čuće i malo tvrđeg zvuka dok bude trajala pjesma “Dijamanti”, a onda će pod rednim brojem 11. nastupiti Zorja sa numerom “Lik u ogledalu”. Za numeru “Najbolja” tekst je pisao frontmen benda Van Gogh Zvonimir Đukić Đule, a izvešće je Zejna.

Pobjednica “Pesme za Evroviziju 2022” Ana Đurić Konstrakta izazvala je pažnju sa novim hitom, a iako pjeva “Novo, bolje”, njen scenski nastup nije se puno promijenio u odnosu na onaj sa kojim je predstavljala Srbiju na Eurosongu i osvojila treće mjesto. Za razliku od prethodnog puta kada je prala ruke, ovoga puta Konstrakta tokom nastupa mijesi hljeb.

Bojana Radovanović i David Radosavljević pjevaće “NO, NO, NO”, a pretposljednja će nastupiti Lena Kovačević sa numerom “Zovi me Lena”. Takmičarski dio zatvoriće Dušan Kurtić sa pjesmom “Za tebe živim”.

Najbolja pjesma prema glasovima publike i stručnog žirija, predstavljaće Srbiju na Eurosongu koji će ove godine biti održan početkom maja u Malmeu.

Bonus video: