Analiza umA promovisala novi singl

Numerom "neNORMALAN" rokeri najavljuju istoimeni treći studijski album

2501 pregleda 1 komentar(a)
Analiza umA, Foto: Ivo Janjić i Anto Pavić
Analiza umA, Foto: Ivo Janjić i Anto Pavić

Hrvatski bend sa frankfurtskom adresom “Analiza umA” predstavio je singl “neNORMALAN” kojim najavljuju istoimeni, treći studijski album.

Ova numera odraz je, kako kažu članovi benda, trenutka u kojem živimo, duboko uronjen u slojeve društvene dinamike i transformacije koje “Analiza umA” gleda u svijetu oko sebe. Novi singl ispituje kako nenormalno postaje normalno, a ono što smo nekada smatrali temeljnim vrijednostima postaje dijametralno suprotno. “Analiza umA” hrabro korača muzičkim putevima obrađujući njima bliske životne teme koje mnogi možda izbjegavaju, donoseći svoj jedinstveni, iskreni pogled na svijet oko nas.

Njihov treći studijski album donijeće jedanaest pjesama od kojih su većinu već predstavili kao singlove i čije tekstove i muziku potpisuje Marko Pavić, uz izuzetak “Rural Blues” za koju je tekst napisao Bekir Kovačević. On je jedan od brojnih gostiju koje je ekipa “Analize umA” okupila na novom izdanju.

“Kao i prethodne albume, i ovaj treći obogatili su razni gosti i prijatelji: Lana Škrgatić multiinstrumentalistkinja, kompozitorka i pjevačica, bivša članica ‘Zabranjenog pušenja’ svirala je saksofon i pjevala u ‘Bit će bolje’ i ‘Omča’, Mihaela Sotele vokalno je učestvovala takođe u pjesmama ‘Bit će bolje’, ‘Teslektrika’ i ‘Kraj’, Dragomir Herendić Dragianni, gitarist ‘Crvene jabuke’ odsvirao je gitarski solo u pjesmi ‘Bit će bolje’, Žanil Tataj Žak, bivši pjevač ‘Divljih jagoda’ pjevao je u pjesmi ‘Kraj’, Dado Marinković, bubnjar ‘Parnog valjka’, svoje je majstorstvo pokazao u ‘Bit će bolje’, Anto Filipović bivši harmonikaš legendarnog pjevača sevdaha Safeta Isovića i čovjek koji je za Tifu odsvirao ‘Duge kiše jesenje’ sa sinom Tomijem odsvirao je harmonike u pjesmama ‘Teslektrika’ i ‘Pepeo’. Zoran Mišić koji je već odavno dio porodice ‘Analiza umA’, pjevao je s nama ‘Ja’ i ‘Bit će bolje’, Josip Vukoja odsvirao je gitaru u ‘Rural Blues’, dok je Mišo Krpo odsvirao bas u pjesmama ‘Omča, ‘Leprit’ i ‘Bit će bolje’, a Vojkan Runjaić akustičnu gitaru u pjesmi ‘Bit će bolje’”, nabrajaju goste albuma članovi benda.

“Želimo svima od srca da se zahvalimo za sav trud i rad, pogotovo našem producentu, gitaristu i jednom od pjevača Saši Amiću Slashu, i režiseru i video-producentu Anti Paviću. Hvala i dragim prijateljima koji su obogatili naše vispotove. Hvala i našim dugogodišnjim sponzorima”, dodaju iz benda.

Žestoki rokeri stvorili su još jedan album na kojemu su objedinili svoje “životne” pjesme. Iako prevladava tvrđi zvuk, singlovima kao što su “Leptir” i “San” otkrili su i svoju nježniju stranu, i pokazali da i opaki rockeri znaju napraviti lijepe balade.

Bonus video: