Ljeto sa zvijezdama: Nastupili Dejan Petrović i Big bend

Oni koji su očekivali Guča ambijent, bili su zatečeni od prve note - užički trubači pojačani bazičnim rok triom i perkusijama-gruvali su kao punokrvni rok bend, podjednako autorske kompozicije i obrade svjetskh i domaćih rok hitova
250 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2017. 08:54h

Peti koncert TO Bar u sklopu XI manifestacije “Ljeto sa zvijezdama” sinoć je mnogobrojnim Baranima i njihovim sezonskim gostima priredio spektakl istinske svjetske klase. Na Šetalištu kralja Nikole, Dejan Petrović i Big band dokazali su svoju međunarodnu reputaciju koncertne atrakcije furioznim nastupom kakvog se ne bi postidjela nijedna pozornica.

Oni koji su očekivali Guča ambijent, bili su zatečeni od prve note - užički trubači pojačani bazičnim rok triom i perkusijama-gruvali su kao punokrvni rok bend, podjednako autorske kompozicije i obrade svjetskh i domaćih rok hitova. Bez milisekunda pauze, u smjelim aranžmankim rješenjima publici su servirani potpuri EKV, “Buka u modi” Discipline kičme, “Niko kao ja” Šarla akrobate, “Neko te ima noćas” Van Goga, ali i “Smooth criminal” Majla Džeksona, “Should I stay or should I go” Kleš, Avici …

Oduševljenje je izazvalo njihovo čitanje Stingovog klasika “Englishman in New York”, a potpuno novu dimenziju koncertu dala su izvođenja Ramštajnovog “Du hast” i “Killing in the name of” RATM, koja su na momente djelovala zastrašujuće. Trubačka kanonada obilježila je i njihovu ”New Chacak”, koja je ispraćena ovacijama, kao uostalom i Petrovićevi stari hitovi “Turbulencija”, “Vrtlog”, ”Vrteška”…

Petrović je inače nastupao sa zašivenom usnom, no, to se nije moglo osjetiit u njegovom doprinosu soničnoj slici Big benda koji je odao i dužno-vrlo ukusno aranžirano- poštovanje svojim zlatiborskim muzičkim korijenima, a tokom ovog “dragačevskog” potpurija, kolo je igrano na sve strane šetališta!

Zahvaljujući kristalno čistom zvuku u produkciji podgoričkog TAKT-a, sem umiječa Petrovićevih trubača, publika je bila u prilici da uživa u potpunosti i u tretmanu gitarskih dionica koje su, prvi put na Ljetu sa zvijezdama, izašle iz Klepton/Pejdž/ Blekmor/ Van Halen miljea- bile su savršen blend uticaja Edža, Morela i Dominika Milera.

Prvi oproštaj Petrovića od egzaltiranih gledalaca, naravno, nije dobio zeleno svijetlo, a za izlaznu vizu sa scene, Big bend je pružio i fanki atmosferu kroz “Koketu” Srđana Jula i Čolićevu“Pusti pusti modu”.

Kada se neki bend predstavi da dolazi iz Titovog Užica, onda nimalo ne začudi da na samom kraju odsvira “Otpisane”, kroz koje je- da!-ušnirao i intro “Uz maršala Tita” !

Dejan Petrović, internacionalno poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike u kombinaciji sa modernim elementima, sa grupom Big band nastupao je u Londonu, Torontu, Moskvi, Atini, Solunu, Milanu, Torinu, Trstu, Briselu, Pragu, Cirihu, Skoplju, Sofiji, Bukureštu, Ljubljani, Sarajevu…

Prije Big benda, nastupili su poznati barski muzičari-violinistkinja prof. Dina Desančić sa rok bendom Akademia, a njihov polusatni a la Vanisa Me set izazvao je oduševljenje publike.

Galerija

Bonus video: