Šakira: Film "Barbie" je kastrativan i onemogućava muškarcima da budu muškarci

"Mislim da muškarci imaju svoju svrhu u društvu, a žene svoju. Mi smo komplementarni jedni drugima i tu komplementarnost ne bi trebalo izgubiti", objasnila je pjevačica.

3432 pregleda 1 komentar(a)
Šakira, Foto: Printscreen YouTube
Šakira, Foto: Printscreen YouTube

Film "Barbie" može se pohvatili i komercijalnim uspjehom, ali i pohvalama kritičara. Međutim, poznata pjevačica Šakira nije oduševljena. Ona je ostvarenje rediteljke Grete Gervig nazvala "kastrativnim", uvjerena da film "onemogućava muškarcima da budu muškarci".

U intervjuu za magazin "Allure" ona je pričala o feminizmu i osvrnula se na "Barbie", otkrivši da se njenim sinovima film nikako nije dopao.

"Oni su mislili da je film kastrativan. I ja se slažem do neke mjere. Volim kad pop kultura pokušava da osnaži žene bez onemogućavanja muškarcima da budu muškarci, da štite i doprinose. Vjerujem da možemo dati ženama sva oruđa i povjerenje koje možemo bez gubljenja naše suštine, bez gubljenja naše ženstvenosti. Mislim da muškarci imaju svoju svrhu u društvu, a žene svoju. Mi smo komplementarni jedni drugima i tu komplementarnost ne bi trebalo izgubiti", objasnila je pjevačica.

Bonus video: