Ana Ćurčin i Marko Nastić objavili singl kojim najavljuju zajednički album

Prvi album projekta Amnasti biće objavljen 26. aprila, a sadržaće osam numera

3056 pregleda 0 komentar(a)
Marko Nastić i Ana Ćurčin, Foto: Nebojša Babić
Marko Nastić i Ana Ćurčin, Foto: Nebojša Babić

Beogradska kantautorka Ana Ćurčin i njen sugrađanin, legendarni DJ i producent Marko Nastić udružili su snage u okviru projekta Amnasti i objavili prvi singl koji nosi naziv njihovog predstojećeg albuma "It Took Me So Long". Tekst potpisuje Ana Ćurčin, a njoj i Nastiću je kod aranžmana pjesme pomogao Denis Beganović. Za prateći video pobrinuo se Milan Ličina.

„Pjesma 'It Took Me So Long' je za mene o trenutku odluke, pravljenju reza i promjene, dakle odmicanja od nekog starog obrasca. Istovremeno je to jedna od pjesama koja je najbliža „pop“ formi za mene na cijelom albumu, tako da nosi sa sobom i neku lakoću, ritmičnost koja te pokreće. Kad na sve to dodamo Neu koja je stvorena za potrebe spota i vodi nas u digitalni svijet, sve postaje još uzbudljivije. Jedna od vodilja unutar našeg projekta jeste kreiranje uzbudljivog i progresivnog vizuelnog sadržaja,“ kazala je Ana Ćurčin u saopštenju dostavljenom medijima.

Album "It Took Me So Long" će na ploči i digitalno objaviti nezavisne izdavačke kuće Pop Depresija i PDV Records.

„Čini mi se da je pjesma 'It Took Me So Long' prošla kroz najviše transformacija tokom godina rada na albumu. Svaka verzija mi se dopadala, ali sada je konačno dobila svoj savršen zvuk. Kako je ova pjesma naslovna na albumu, jer kako sam naziv kaže – dugo nam je trebalo da završimo album – mislim da je savršen izbor za singl koji će predstaviti naš prvijenac publici. It took us so long, but it was all worth it“, zaključio je Marko Nastić.

Nastić je jedan od najpoznatijih DJ-eva sa ex Yu prostora, prisutan na sceni duže od dvije decenije. Ana Ćurčin aktivno svira od decembra 2012, nastupa solo ili sa bendom, a 2016. je objavila svoj studijski debi album "Sketches of Belonging". Poslije višegodišnjeg stvaranja na engleskom, prošle godine su Ana Ćurčin & The Changes objavili EP na srpskom jeziku pod nazivom "Susret".

Prvi album projekta Amnasti biće objavljen 26. aprila, a sadržaće osam numera.

Bonus video: