Pol Makartni oduševljen što je Bijonse obradila jednu od njegovih pjesama

"Mislim da je Bijonse uradila predivnu verziju i da ona jača poruku o građanskim pravima koja me nadahnula da napišem tu pjesmu", napisao je 81-godišnjak

3642 pregleda 1 komentar(a)
Pol Makartni, Foto: Shutterstock
Pol Makartni, Foto: Shutterstock

Jedan od osnivača Beatlesa Pol Makartni odao je počast Bijonse na društvenoj mreži Instagram nakon što je američka pjevačica obradila njegovu pjesme "Blackbird" na njenom novom albumu "Cowboy Carter".

Makartni, koji je napisao pjesmu 1968. u vrijeme velikih rasnih tenzija u SAD, kazao je da je srećan što poruku tu pjesme i dalje ima ko da čuje.

"Jako sam srećan sa ovom verzijom moje pjesme 'Blackbird'. Mislim da je Bijonse uradila predivnu verziju i da ona jača poruku o građanskim pravima koja me nadahnula da napišem tu pjesmu", napisao je 81-godišnjak na Instagramu uz njegovu fotografiju sa pjevačicom.

Makartni je napisao ovu numeru u vrijeme kada je došlo do ubistava nekoliko vođa pokreta za gradska prava u SAD, ali ga je izvorno inspirisala Little Rock Nine, grupa srednjoškolaca u Arkanzasu koji su bili među prvima koji su pomogli u desegregaciji škola u SAD.

"Kad sam vidio snimke na televiziji ranih 60-ih godina kako crnim djevojkama ne dozvoljavaju ulazak u školu, smatrao sam to šokantnim i ne mogu da vjerujem da još uvijek u ovim vremenima postoje mjesta gdje se ovakve stvari događaju", napisao je Makartni.

Slavni britanski muzičar dodao je da mu je Bijonse zahvalila što joj je dozvolio da obradi pjesmu, te da joj je kazao da je "zadovoljstvo samo njegovo".

Bijonse je u međuvremenu postala prva crnkinja koja se našla na vrhu Billboardove Hot 100 liste kantri pjesama sa singlom "Texas Hold' Em".

Bonus video: