Ko je najbolji reper: J. Cole odgovorio na prozivke Kendrick Lamara

On se obratio Lamaru u posljednjoj pjesmi na novom albumu "7 Minute Drill", gdje između ostalog poručuje kolegi da mu opada popularnost kao poznatoj animiranoj seriji "The Simpsons"

3473 pregleda 0 komentar(a)
Kendrik Lamar, Foto: Printscreen YouTube
Kendrik Lamar, Foto: Printscreen YouTube

Jedan od najpopularnijih američkih repera J. Cole objavio je bez mnogo pompe novi album pod nazivom "Might Delete Later", a na njemu je i odgovor Kendrick Lamaru koji je nedavno prozvao J. Cole-a i Drake-a.

Lamar, Drake i J. Cole važe za tri trenutno najveća imena kad je u pitanju rep, ali se Lamar očigledno ne slaže. "Je*eš veliku trojku, jedini veliki sam ja", poručio je on između ostalog u pjesmi "Lake That", objavljenoj krajem marta, na kojoj je sarađivao sa kolegom Future-om i producentom Metro Boomin.

Nije se dugo čekalo na odgovor, koji je od J. Cole-a uslijedio nakon dvije sedmice. On se obratio Lamaru u posljednjoj pjesmi na novom albumu "7 Minute Drill", gdje između ostalog poručuje kolegi da mu opada popularnost kao poznatoj animiranoj seriji "The Simpsons".

J. Cole je u pjesmi kritikovao i dodjelu Gremi nagrada, za koje je Kendrick bio nominovan 50 puta, dok ih je dobio 17, a Cole je bio nominovan 17 i osvojio samo dva trofeja. Kendrickova "Like That" trenutno je na vrhu Billboardove Hot 100 top liste.

Bonus video: