Konkurs za Nagradu Milan Mladenović od 1. do 31. maja

Ovogodišnji fond za nagradu iznosi tri hiljade eura. Prošlogodišnji dobitnik nagrade bila je grupa Ljubičice sa pjesmom "Dok čekamo pad"

6093 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Zadužbina Milana Mladenovića će tradicionalno 21. septembra, na rođendan frontmena EKV-a, dodijeliti šestu Nagradu Milan Mladenović, prenosi N1.

Nagrada se dodjeljuje za najbolju pjesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji je svake godine u drugačijem sastavu, ali uvijek regionalnom.

Kako je saopšteno, o tome ko će dobiti Nagradu Milan Mladenović ove godine će odlučivati muzičarka iz Slovenije Anja Rupel, hrvatski novinar Dubravko Jagatić, hrvatski muzičar Maks Juričić, te iz Srbije muzičar Nikola Vranjković i urednica Radioaparata Svetlana Đolović.

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović od 1. do 31. maja.

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene umjetničkoj zaostavštini nekadašnjeg frontmena EKV-a.

Ovogodišnji fond za nagradu iznosi tri hiljade eura. Prošlogodišnji dobitnik nagrade bila je grupa Ljubičice sa pjesmom "Dok čekamo pad".

Bonus video: