Suicidalni trend među slavnima: Muškarci najranjiviji u srednjem dobu

Brend se pozabavio statistikama prema kojima je stopa samoubistva od 2008. godine porasla za 40 procenata, i koje pokazuju da su muškarci među žrtvama u 80 odsto slučajeva
2 komentar(a)
Čester Benington, Linkin Park, Foto: Reuters
Čester Benington, Linkin Park, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.07.2017. 08:18h

Čuveni komičar Rasel Brend nedavno je u svom serijalu Youtube snimaka “The Trews” pričao o smrti pjevača i frontmena “Linkin Parka”, Čestera Beningtona.

On se i ranije osvrtao na temu muškaraca koji izvršavaju samoubistvo, a to je posljednji put učinio nakon što je Kris Kornel iz “Soundgardena” oduzeo sebi život početkom godine.

“Jedna od stvari koje su interesantne vezano za ovaj događaj je da je on ranije otvoreno govorio o depresiji. U takvim situacijama ljudi, pretpostavljam, misle da ako neko govori o tom problemu otvoreno, u stanju je da ga sam riješi. Da na kraju ta osoba neće izvršiti samoubistvo”, prokomentarisao je Brend.

Komičar se pozabavio i statistikama prema kojima je stopa samoubistva od 2008. godine porasla za 40 odsto, te da su uglavnom muškarci ti koji se odluče za samoubistvo, odnosno njih 80 procenata.

“Svjesni smo koliko su adolescenti ranjivi kada je u pitanju samoubistvo, ali naravno, ne možemo napraviti demografsku podjelu koja samoubistva su tragičnija. Ono što je interesantno je da se ovaj fenomen širi”, priča on.

Tako Brend smatra da se sve više muškaraca odlučuje za samoubistvo u zrelijim godinama.

“Svi govore da je to rezultat nezadovoljstva i psihičkih poremećaja, a sve to je mnogo izraženije kod slavnih ličnosti. A generalno, svi muškarci su najranjiviji u srednjem dobu”, tvrdi komičar, koji se osvrnuo i na sopstveno razmišljanje o samoubistvu.

“Ranije sam imao suicidne misli, a razlog zbog kojeg to nikada ranije nisam javno otkrio je zato što sam imao dovoljno sreće da budem u kontaktu sa ljudima koji bi mi kazali da su i sami imali iste situacije i da ne treba da donosim dramatične odluke, da postoje drugi načini, da će proći”, priznao je on.

Benington je 20. jula pronađen mrtav u svom domu, a policija je ubrzo saopštila da se pjevač objesio.

Ostali članovi “Linkin Parka” pokrenuli su tribju stranicu za svog preminulog kolegu gdje fanovi mogu ostaviti poruke, video zapise i fotografije.

Bonus video: