Miler: Nisam očekivao da ću danas raditi na novom "Mad Max" filmu

"Džon Lenon je rekao: život je ono što se dešava dok pravite druge planove", kazao je 79-ogodišnji reditelj

3959 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Warner Bros.
Foto: Warner Bros.

Džordž Miler, tvorac "Mad Max" franšize koja traje duže od četiri decenije, kazao je da je zapanjen njenom dugovječnošću i da nije očekivao da će danas biti u prilici da radi na još jednom filmu iz tog svijeta, predstojećem "Furiosa: A Mad Max Saga".

"Evo me i radim na još jednom 'Mad Max' filmu, nisam to nikad očekivao nakon prvog... Džon Lenon je rekao: život je ono što se dešava dok pravite druge planove", kazao je 79-ogodišnji reditelj za "Entertainment Weekly".

On je otkrio da su ga prošli filmovi naučili nekim važnim lekcijama.

"'Mad max 2' je nastao zahvaljujući svim stvarima koje sam naučio od prvog filma, ne samo o tome kako se prave filmovi već, uprkos svim izazovima koje sam imao, zašto je bio tako uspješan. Zašto Japanci reaguju na njega kao na samurajski film? Zašto su ga Francuzi nazvali vesternom na toškovima? Zašto su ga Skandinavci vidjeli kao film o usamljenom Vikingu i tako dalje. Shvatio sam da smo, nehotice, upali u neku vrstu arhetipa", objasnio je reditelj.

Novi film u franšizi, "Furiosa: A Mad Max Saga" izlazi 24. maja, a glavne uloge tumače Anja Tejlor Džoj i Kris Hemsvort.

Bonus video: