Otvoren Festival tamburaških orkestara u Bijelom Polju

Na festivalu učestvuje petnaest ansambala iz šest zemalja, a kao specijalni gosti su Šukrija Žuti Serhatlić, Bane Krstić i Garavi sokak, Legende, Ismail Delija i Željko Bebek
183 pregleda 0 komentar(a)
Tamburaši, Festival tamburaških orkestara, Foto: Jadranka Ćetković
Tamburaši, Festival tamburaških orkestara, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 28.07.2017. 19:47h

Tradicionalni 15. Internacionalni festival tamburaških orkestara počeo je večeras u 20 časova na gradskom trgu u Bijelom Polju.

U toku festivala će nastupiti 15 ansambala iz šest zemalja, a kao specijalni gosti Šukrija Žuti Serhatlić, Bane Krstić i Garavi sokak, Legende, Ismail Delija i Željko Bebek.

Pogram je otvorio “Tablet” iz Makedonije, a prve večeri nastupaju i orkestri iz Srbije i Slovenije, te “Garavi sokak”, Šukrija Serhatlić i Krstić. U subotu gostuju Legende, pored kojih nastupaju tamburaški orkestri iz Srbije, BiH, Hrvatske, Austrije i Crne Gore. Iste večeri u Centru za kulturu biće promocija knjige ''1001 sevdalinka i pjesme za sva vremena''.

Završne večeri od 20 časova na nastupaju GTO Pljevlja, “Limski biseri”; ''Muzički signali”, ''Zvuci sa Ribnice'', ''Podgoriči tamburaši'' i “Bekrije'', Delija i Bebek.

“Svi koji se bave tamburom znaju za ovdašnji festival i svi rado svi rado dolaze i vraćaju se u naš grad. Bjelopoljci su svih ovih godina bili izuzetni domaćini koji su do sada ugostili više od 1.200 učesnika. I ove godine smo pokušali da napravimo jednu mozaičku priču od nekih veoma velikih i dobrih ansambala koji su već ranije bili ovdje i nekih novih imena koja su i ranije čekala da dođu u Bijelo Polje”, kazao je umjetnički direktor festivala Mićo Miranović.

Organizator festivala je Centar za kulturu, a pokrovitelj Opština.

Bonus video: