Baby Lasagna otvara 24. izdanje Exita

Marko Purišić najavio je i svoj prvi samostalni koncert, koji će se održati u Zagrebu 12. septembra

2586 pregleda 0 komentar(a)
Baby Lasagna, Foto: REUTERS
Baby Lasagna, Foto: REUTERS

Organizacija Exit festivala najavila je da će na ovogodišnjem izdanju novosadske manifestacije nastupiti hrvatski predstavnik na Eurosongu, Baby Lasagna.

“Dinamični i talentovani Baby Lasagna, sa svojim jedinstvenim i upečatljivim rok zvukom uspio je da postane apsolutni favorit evropske, ali i svjetske publike. Nakon što je osvojio ubjedljivo najviše glasova evrovizijskih fanova i napustio veliku scenu kao pobjednik ljudi, 10. juna stiže na Petrovaradinsku tvrđavu kako bi svojim ritmičnim gitarskim zvukom i prepoznatljivim plesnim pokretom otvorio 24. izdanje Exit festivala”, stoji u saopštenju.

“Nakon Konstraktinog virtuoznog nastupa na tvrđavi 2022, Baby Lasagna je prvi izvođač iz regiona koji će biti headliner Exita”, dodaju iz organizacije.

“Veoma smo ponosni što je neko iz našeg regiona pobijedio među evrovizijskom publikom, pogotovo sa rok numerom, sjajno je vidjeti da urbani zvuk dobija sve više mjesta na Evroviziji”, izjavio je osnivač i direktor Exit festivala Dušan Kovačević.

“Baby Lasagna, odnosno Marko Purišić, prvi put se pojavio u etru kao solo izvođač prije manje od godinu dana. Međutim, svojim učešćem na hrvatskom izboru za predstavnika na Evroviziji - Dora, gotovo odmah se čvrsto pozicionirao u muzičkom miljeu ne samo regiona, već i svijeta. Od momenta kada je osvojio prvo mjesto na Dori, do finala Evrovizije, on je ostao ultimativni izbor gledalaca, što je u finalu i dokazao. Baby Lasagna je osvojio ubjedljivo najviše glasova fanova ovog televizijskog spektakla, iz preko 100 zemalja svijeta, i mada je stao na drugo mjesto, otišao je iz Malmea kao beskompromisni pobjednik publike”, podsjetili su organizatori.

Na ovogodišnji Exit pod sloganom “Probudimo naše supermoći zajedno”, a koji se održava od 11. do 14. (uz nulti dan 10.) jula, stižu i Tom Morelo, Black Eyed Peas, Gucci Mane, Carl Cox, Džon Njuman i mnogi drugi.

Baby Lasagna juče je najavio i svoj prvi samostalni koncert, koji će se održati na zagrebačkoj Šalati 12. septembra.

“Jedva čekam da se vidimo i zatancamo!Meow”, napisao je muzičar na društvenim mrežama.

Marko Purišić ranije je najavio i turneju za sljedeću godinu, a do kraja 2024. će moći da ga čuje publika u Hrvatskoj, gdje će imati veliki broj nastupa.

“Želimo da napravimo koncerte na domaćem tržištu i onda nakon toga početkom sljedeće godine u planu je evropska turneja. Nešto će biti Evrope i u ovoj godini, ali sljedeće godine udaramo po Evropi, a za sada ćemo se malo družiti sa domaćima”, napisao je on i najavio nove pjesme.

“Nakon ovoga svega što se dogodilo počeo sam razmišljati da pišem malo i na hrvatskom. Mislim da će se slušaoci iznenaditi, dosta je haotično”, nagovijestio je Baby Lasagna, koji u rodni Umag stiže danas, gdje mu sugrađani pripremaju doček.

“Veselim se vidjeti ljude. To je uvijek emotivno, a posebno sugrađane koji su nas podržavali cijelo ovo vrijeme. Mačke jedva čekam da vidim. Sad će 22 dana da uopšte nismo vidjeli mačku”, dodao je muzičar.

Bonus video: