Svjetski i regionalni džez virtuozi na Made in New York Jazz Festivalu

Sve do početka festivala cijena pojedinačne ulaznice za koncerte u Tivtu i Podgorici iznosi 25 eura

3548 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Rabbit Records
Foto: Rabbit Records

Ostalo je malo manje od mjesec dana do početka ovogodišnjeg, devetog izdanja Made in New York Jazz Festivala, a organizatori kažu da je interesovanje publike do sada prevazišlo sva njihova očekivanja.

Od 20. do 23. juna u Podgorici i Tivtu publika će biti u prilici da čuje neke od najvećih svjetskih i regionalnih džez virtuoza, kao što su Nathan East, Jeff “Tain” Watts, Frank Gambale, Kennedy Kennedy, Luis Bonilla, Ekep Nkwelle, Šule Jovović, Lana Janjanin, Vladimir Maraš, Branko Sterpin, Filip Bulatović i drugi.

Festival će početi u četvrtak 20. juna u Tivtu, na platou kod Hipotekarne banke u okviru naselja Porto Montenegro, besplatnim “Street Jam Session” koncertom na kome će učestvovati mladi i talentovani džez umjetnici iz Crne Gore, uz podršku starijih kolega i inostranih gostiju.

I u petak će u naselju Porto Montenegro na sceni "Synchro" od 21 sata održati koncert, a nakon njega after party u tivatskom “Blue Room” klubu, gdje će svirati nikšićki “Kind of Blues” uz podršku učesnika festivala.

Centralni festivalski dan, 22. jun obilježiće regionalna džez zvijezda Lana Janjanin i njen kvartet koji će nastupiti u džez klubu "Sejdefa" u Podgorici od 22 sata, a cijena pojedinačne ulaznice za koncert je 19 eura.

Istog dana program će početi besplatnim "Street Jam session" nastupom crnogorskih džez umjetnika i gostiju festivala na Trgu nezavisnosti u Podgorici, koji će početi od 20 časova.

Završnog dana festivala 23. juna svi učesnici festivala prisustvovaće besplatnom "Master Class" predvanju, a publika će imati priliku da im postavlja pitanja iz oblasti muzičkog stvaralaštva i sa njima razmjeni mišljenja. Program će početi tačno u podne u podgoričkom džez klubu "Sejdefa", a organizatori su pozvali i sve đake i studente umjetničkih srednjih škola i fakulteta da posjete ovaj događaj.

Istog dana, sa početkom u 21 sat, u atrijumu The Capital Plaza centra u Podgorici održaće se završno veče festivala, a nakon koncerta "Kind of Blues" će prirediti još jedan after party jam session u džez klubu "Sejdefa" saFra početkom u 23.15 časova.

Sve do početka festivala cijena pojedinačne ulaznice za koncerte u Tivtu i Podgorici iznosi 25 eura, a organizatori su saopštili da su do sada prodali 60 odsto više "early bird" ulaznica u odnosu na isti period prethodne godine.

Ulaznice se mogu kupiti u tivatskom klubu "Blue Room" i podgoričkom džez klubu "Sejdefa", kao i onlajn na web adresi www.jazzmne.com/shop.

Za sve programe koji se održavaju u džez klubu Sejdefa više informacija dostupno je na broju telefona +382 69 000 150, a za više informacija o festivalu dostupni su broj telefona +382 68 050 080 i mejl adresa officemne@madeinnyjazz.com.

Bonus video: