Grimm pjesmom "Prah" najavljuje novi album

U pitanju je jedna od četiri konceptualne pjesme koje su tematski vezane i čine suštinu novog albuma, saopštio je frontmen Nebojša Đukanović

3361 pregleda 0 komentar(a)
Naslovnica novog singla grupe Grimm, Foto: Screenshot/Youtube
Naslovnica novog singla grupe Grimm, Foto: Screenshot/Youtube

Crnogorski rok bend Grimm objavio je novu pjesmu pod nazivom "Prah", koja najavljuje predstojeći album ovog sastava.

U pitanju je jedna od četiri konceptualne pjesme koje su tematski vezane i čine suštinu novog albuma, napisao je frontmen Nebojša Đukanović uz objavu numere na YouTube servisu.

Novi album dolazi osam godina nakon prethodnog albuma "Iza tišine".

Đukanović je saopštio da će albumom "Između svjetova" biti zaokružena Grimm trilogija i obećao esencijalno izdanje koje će, nadaju se iz grupe, ostaviti poseban trag muzičkog stvaralaštva nastalom na ovom podneblju Jugozapadnog Balkana.

"Prah" je snimljen u "Disorder" studiju Bojana Dobrilovića u Nikšiću, dok su miks i produkcija rađeni u "Midnight" studiju Bojana Šurlana.

Aranžman je odradila sama grupa, koju čine Nebojša Đukanović (vokal, gitara, klavijatura), Ivana Janković (vokal), Željko Samardžić (bubnjevi), Marko Mirković (bas) i Bojan Dobrilović (gitara).

Frontmen Grimma je saopštio da je rad na novom albumu trajao tri godine, a izdanje će sadržati 12 pjesama "divergentnih muzičkih boja, složene strukture aranžmana i nikad zrelijih stihova". Dodao je da je album materijalno i moralno jedino podržala PAM CG Organizacija za zaštitu autorskih djela na čemu se on, kako kaže, maksimalno zahvaljuje.

Bonus video: