Vrpca singlom "Grad" najavljuje novi album

EP “Ne spotiči san” će biti objavljen 14. juna, a prethodi mu spot za najavni singl koji potpisuje Petar Radulović

3070 pregleda 50 reakcija 2 komentar(a)
Novi album izlazi 14. juna: Vrpca, Foto: Vladimir Zaputović
Novi album izlazi 14. juna: Vrpca, Foto: Vladimir Zaputović

Podgorički alternativni rok bend Vrpca objavio je novi singl "Grad" sa kojim najavljuje EP “Ne spotiči san”, a koji izlazi 14. juna i biće objavljen za beogradsku izdavačku kuću Lampshade Media.

Novu pjesmu prati i spot čiji autor je Petar Radulović.

“Pjesma govori o sistemskom neprimjećivanju urbanog u urbanoj sredini. Gradsko jezgro ili ne cijeni ili ne prepoznaje šta je iz njega samog i poteklo. Na dosta mjesta tranzicija nije stala od osvita 21. vijeka i upravo zato bend ovdje ističe da nije nipošto nemoćan već sasvim suprotno”, ističe frontmen Braco Subotić.

“Što urbano zapravo i znači - akcija. Nijedan dan bez poteza. Bend glasno govori da se ne predaje i kategorično odbija da klone duhom jer je pacifist. Ali onaj koji ne da na sebe i nije pasivan posmatrač gradskih dešavanja. On je hroničar, sjećanje vremena”, dodaje muzičar, uz kojeg Vrpcu čine i Miloš Pejović, Vladimir Zaputović i Vilyen Salmanov.

“Muzika koju Vrpca stvara nije vezana striktno za jedan žanr. Može se reći dream pop, cross over, grunge, ambient, indie, r’n’r... Najjednostavnije - alternative rock”, naglašava se u saopštenju.

“Prvi nastup su imali na Sea Rock festu 2013. godine u Kotoru gdje su pobrali komplimente za energičan nastup. Godinu dana kasnije objavljuju singl i spot za numeru ‘Hejt’. U međuvremenu bend ima brojne svirke od kojih bi se izdvojile Garden fest u klubu Boćara, Festival Internacionalnog alternativnog teatra, Podgorica Art fest, Lake fest, Rockam Dorćol, Rockstrikcija, Festival kulture Zabjelo... U 2020. godini bend objavljuje 3 singla, kao najavu za album ‘Oko sfere’, a u junu 2022. proslavio je deset godina postojanja samostalnim koncertom u velikoj sali KIC-a ‘Budo Tomović’”, podsjeća se u saopštenju.

Bonus video: