Baković: Želim da stvaram muziku koja dotiče srca

Mladi crnogorski muzičar prvim pjesmama se zaputio ka ostvarenju svojih snova

2378 pregleda 154 reakcija 0 komentar(a)
Sljedeća na redu je saradnja sa Sašom Miloševićem Maretom: Dražen Baković, Foto: Privatna arhiva
Sljedeća na redu je saradnja sa Sašom Miloševićem Maretom: Dražen Baković, Foto: Privatna arhiva

Prije šest godina kao mališan osvojio je srca publike u regionu na takmičenju “Pinkove zvezdice”. Bila je to odlična osnova na kojoj danas Dražen Baković vrijedno gradi muzičku karijeru.

Mladi crnogorski pjevač objavio je četiri numere u posljednjih šest mjeseci: “Dukati tuđine”, “Još ovu noć”, “Tragovi minulih dana” i duet sa Sarom Asanović “Ne predaj se”.

Prethodno iskustvo mnogo mu je značilo, kao i podrška zvijezda sa regionalne scene, posebno jednog crnogorskog pjevača.

“Iskustvo takmičenja u ‘Pinkovim zvezdicama’ i ‘Zvezdama Granda’ bilo je izuzetno važno za moj umjetnički razvoj. To mi je omogućilo da steknem vrijedno iskustvo na sceni, naučim kako da se borim sa pritiskom javnosti, ali i da oblikujem svoj jedinstveni umjetnički stil. Bilo je mnogo fenomenalnih trenutaka, ali podrška koju sam dobio od Sergeja Ćetkovića bilo je nešto što mi je mnogo značilo. Jednom prilikom nakon nastupa Sergej mi je prišao i rekao: ‘Imaš prelijep glas, nemoj nikada da odustaneš od muzike. Pred tobom je velika karijera!’. To su bile riječi koje su mi dale snagu u trenucima kada sam sumnjao u sebe”, prisjeća se Baković u razgovoru za “Vijesti” i dodaje da je veliku podršku dobio i od Mirze Selimovića.

Tako je mladi muzičar imao tu privilegiju da već stekne i publiku van Crne Gore, a kaže da često nastupa i na događajima koji okupljaju crnogorsku dijasporu.

“Uživam u druženju i jačanju veza sa našim ljudima koji žive širom svijeta, a ujedno imam priliku da predstavim svoj rad i široj publici. Svaki poziv za nastupe u inostranstvu doživljavam kao šansu da pokažem da prava muzika još uvijek nije zaboravljena”, ističe on.

Pomenuti singlovi samo su početak puta ka ostvarenju snova Bakovića, a njegovi snovi su veliki. Muzičar želi da ostavi neizbrisiv trag, poput stihova njegove pjesme “Tragovi minulih dana” koje je, kako kaže, istetovirao jedan momak kojeg je upoznao u Beogradu.

“Shvatio sam koliki trag možemo ostaviti - muzika koja postane dio nečije kože, to je prava čarolija. Svaki pozitivan komentar daje mi vjetar u leđa i potvrđuje da sam na pravom putu. Moj cilj nije da stvorim prolazni hit koji će ljudi zaboraviti nakon jednog ljeta. Želim da stvaram muziku koja dotiče srca, muziku koja ima dubinu i koja će biti zapamćena i voljena generacija”, objašnjava pjevač.

Do sada su njegove pjesme dominantno bile balade. Baković kaže da se fokusirao na numere koje najbolje izražvaju njegove emocije, ali da se neće žanrovsi ograničavati.

foto: privatna arhiva

“Ne želim da slijepo pratim trenutne trendove, već ću se truditi da stvaram muziku koja je autentična i kvalitetna”, ističe on.

Sljedeća na redu je saradnja sa Sašom Miloševićem Maretom, koji je publici najpoznatiji kao autor “Molitve” Marije Šerifović. I to je samo dio planova Bakovića za naredni period.

“Pripremamo veliki hit, koji se nadam da ću moći da predstavim publici do kraja ove godine. On mi je pružio podršku od samog početka i vjerujem da ćemo zajedno stvoriti nešto što će ostaviti dubok trag. Upoznavanje sa našim poznatim književnikom i novinarom Svetislavom Vukovićem bilo je posebno inspirativno za mene. Iako je 2017. godine bio u poodmaklim godinama, njegova radost pri susretu sa mladim i talentovanim muzičarom iz njegovog rodnog sela bila je očigledna. Planiram da oživim neke od njegovih zaboravljenih tekstova, uz veliku podršku njegove porodice. Osim toga, u studiju radimo sa orkestrom Peđe Nedeljkovića na tekstovima Mihaila Damjanovića. Radujem se i planiranom snimanju dueta koji će biti prava poslastica za publiku”, otkrio je mladi pjevač.

Bonus video: