Završen "Festival vjetra" u Tivtu: Biciklistička trka i koncert za kraj

“Ideja je bila da kreiramo multimedijalni festival kroz koji ćemo da animiramo lokalno stanovništvo, naše sugrađane, da promovišemo zdrave stilove života i mislim da smo u tome uspjeli u proteklih 30 dana koliko je festival trajao”, sumirao je Lučić

3055 pregleda 0 komentar(a)
Proglašeni pobjednici biciklističke trke: Detalj sa festivala, Foto: Wind fest
Proglašeni pobjednici biciklističke trke: Detalj sa festivala, Foto: Wind fest

Treće izdanje multimedijalne-sportsko-kulturno-edukativne manifestacije "Festival vjetra" u Tivtu, završeno je u sinoć na Ponti Seljanova koncertima podgoričkog Randoma i beogradskog Eyesburna.

Organizator festivala koji je trajao mjesec dana, jedriličarski klub "Delfin" iz Tivta, je sa tivatskim Centrom za kulturu, JU Muzej i galerija, Muzičkim školama Tivat i Kotor, Fakultetom za pomorstvo priredio 15 sportskih, edukativnih, kulturnih i zabavnih programa na različitim lokacijama duž obale i u zaleđu grada.

Random na festivalu u Tivtu
Random na festivalu u Tivtufoto: Wind fest

Ivan Lučić, marketing menadžer "Festivala vjetra" istakao je da je festival realizovao mali tim od svega nekoliko ljudi, ali da su napredovali u odnosu na dosadašnja dva izdanja te manifestacije, kako u segmentu programa, tako i u segmentu produkcije.

“Ideja je bila da kreiramo multimedijalni festival kroz koji ćemo da animiramo lokalno stanovništvo, naše sugrađane, da promovišemo zdrave stilove života i mislim da smo u tome uspjeli u proteklih 30 dana koliko je festival trajao”, sumirao je Lučić.

Festival je, istakao je on, osim tog lokalnog karaktera, pružio i programe zanimljive posjetiocima grada i umnogome upotpunio turističku ponudu Tivta u periodu predsezone.

Program na Ponti Seljanova počeo je u 20 sati nastupom hercegnovskog DJ-a Svemira Lazarevića, a nakon toga održano je proglašenje pobjednika enduro trke “Downhill Tivat 2024” u brdskom biciklizmu. Trka je vožena ranije juče u predivnom ambijentu budućeg Parka prirode Vrmac.

Od naselja Peani, gravitacija i mišići su poveli bicikliste na uživanje u izazovnim stazama duž kojih se nude fantastični prizori pejzaža, do cilja u naselju Marici. Staza je bila srednje težine sa zemljanom, kamenitom i travnatom podlogom,a učešće u trci uzeli su ljubitelji "mountain bike" biciklizma iz Crne Gore, Srbije i Švedske.

Izazovne staze ponudile fantastične prizore pejzaža: Detalj sa trke
Izazovne staze ponudile fantastične prizore pejzaža: Detalj sa trkefoto: Wind fest

Pobjednici su bili u klasi "Novi" Dejan Lazerević; u klasi "Junior" Matija Pinjatić; u klasi "Master" Boris Stjepović, a u klasi "Elite" Strahinja Pirković.

Organizatori “Festivala vjetra” i ranije su istakli da se ova manifestacija ne dešava slučajno u maju, najavivši da će od kraja aprila do kraja maja i narednih godina pokušati da promovišu Tivat i Boku kao poželjnu destinaciju i kada je u pitanju sport i kultura, ali i edukacija, zabava i održivi razvoj.

Bonus video: