Hetfild: Sramota je da Lemi Kilmister nije ušao u Rokenrol kuću slavnih

Frontmen benda Metallica kazao je da je to na neki način nepoštovanje prema rokenrolu

3611 pregleda 2 komentar(a)
Džejms Hetfild, Foto: Shutterstock
Džejms Hetfild, Foto: Shutterstock

Frontmen benda Metallica, legendarni Džejms Hetfild kritikovao je Rokenrol kuću slavnih jer još nije uvela Lemija Kilmistera, preminulog frontmena grupe Motorhead.

Hetfild je za podkast "The Metallica Report" pričao o svojoj novoj tetovaži, koja je pravljena mastilom pomiješanim sa pepelom Kilmistera, kao omaž njegovom kolegi i rok zvijezdi.

"Dobio sam malo Lemijevog pepela i mali srebrni metak koji je bio poput ogrlice. Gvozdeni krst i aš pik... Samo podsjetnik kolika je inspiracija bio u mom životu - šta raditi, a šta ne", ispričao je muzičar.

On je zatim kazao da ga i dalje ljuti što Kilmister nije uveden u Rokenrol kuću slavnih.

"Osoba koja je najviše živjela rokenrol na ovoj planeti nije u Rokenrol kući slavnih. Što je lakrdija, sramota. To je na neki način nepoštovanje prema rokenrolu. Zato je ova moja tetovaža omaž njemu", istakao je Hetfild, koji je sa Metallicom uveden u Kuću slavnih 2009.

Za razliku od njih, Motorhead je samo jednom bio nominovan - 2020, ali nije odabran. Ranije ove godine je i Ozi Ozborn izrazio ljutnju što Kilmistera i dalje nema u Rokenrol kući slavnih.

Bonus video: