Bivši pjevač Backstreet Boysa ponovo u centru pažnje: Tri žene ga optužile za seksualno uznemiravanje

Dokumentarac “Fallen Idols” bavi se odnosom braće Karter, ali i optužbama za seksualno uznemiravanje protiv bivšeg pjevača Backstreet Boysa

4608 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Investigation Discovery/Printscreen
Foto: Investigation Discovery/Printscreen

Prva epizoda sedmodjelnog dokumentarca “Fallen Idols” u produkciji Investigation Discovery kanala, koja je emitovana juče, ponovo je pažnju javnosti usmjerila na nekada veoma popularnog pjevača i bivšeg člana benda Backstreet Boys, Nika Kartera, ali i njegovog mlađeg, tragično preminulog brata Arona.

U dokumentarcu govore tri žene, koje su ranije podnijele tužbe protiv Nika Kartera, tvrdeći da ih je seksualno uznemiravao, Melisa Šuman poznata kao članica benda Dream, Ešli Rip, nekadašnja prijateljica Nikove sestre Ejndžel i Šenon Šej Rut, koja je 2022. godine prva podnijela prijavu.

Za potrebe dokumentarca Šuman se prisjetila noći iz 2003. godine, kada ju je Nik Karter navodno silovao. Kako je ispričala, on ju je zajedno sa prijateljima pozvao kući na druženje, a tamo ju je pratio do kupatila gdje ju je prisilio na oralni seks.

“Dok me je ljubio govorila sam mu da to ne želim, da se čuvam za brak, a on mi je odgovorio da mi može biti muž”, ispričala je ona, dodajući da ju je u spavaćoj sobi prisilio na odnos, a kada mu je odgovorila da ne uživa pustio je da ode.

Nakon toga, Šuman se požalila svom menadžeru, a on joj je kazao da Karter ima najmoćnije advokate u zemlji.

Kada je nekoliko godina kasnije sve objavila na društvenoj mreži X, kontaktirala ju je Kaja Džouns, bivša djevojka Kartera i članica grupe Pussycat Dolls, kako bi je podržala, a to je potvrdila i u dokumentarcu.

“Vidjela sam mladu ženu koja pokušava da govori i nekoga ko misli da je moćniji i da je može ućutati. On zna šta ja znam. Zna zašto sam ga ostavila. Da li vjerujem da se ovoj djevojci desilo nešto strašno? Da”, ispričala je ona.

Nik je navodno napastvovao i Rip, koja je bila prijateljica njegove sestre, a tada je imala 15 godina i kaže da se sve desilo pred pjevačevim prijateljima.

“Aron je znao da nešto nije uredu nakon toga. Bio je veoma ljubazan prema meni. Nije imao sjajan odnos sa bratom, a kako je kazao razlog su slične stvari koje su se dešavale sa njegovim bratom i mladim djevojkama”, kazala je ona u dokumentarcu.

Podrška ovim djevojkama je i dovela do netrpeljivosti između dva slavna brata, a dokumentarac se bavi i smrću Arona koji se prije dvije godine predozirao ljekovima.

U narednim epizodama “Fallen Idols” će zaći dublje u porodicu Karter koju su pored Nika i Arona činili otac Robert, majka Džejn, te Ejndžel, Lelsi koja se 2012. godine predozirala narkoticima, kao i Bobi Džin koja je preminula prošle godine takođe od droge.

Kada su u pitanju roditelji menadžer Arona Kartera Mark Điovi je kazao da su najmlađem sinu pomogli u izgradnji karijere, ali da su djecu tretirali kao zaposlene.

U uvodnom dijelu se može pročitati da je Nik negirao sve optužbe i doveo u pitanje kredibilitet djevojaka koje ga optužuju, ali i da je odbio da učestvuje u dokumentarcu.

Bonus video: