Nisu mu vjerovali da je pjevač, pa ga vezali i uputili na psihijatrijsko ispitivanje

Aleksandar Moris podnio je tužbu protiv ove bolnice, navodeći rasnu diskriminaciju i druge prekršaje koji su obilježili njegovu posjetu u aprilu 2023. zbog bolova u grudima i problema sa disanjem

7147 pregleda 1 komentar(a)
Grupa Four Tops, Foto: Printscreen YouTube
Grupa Four Tops, Foto: Printscreen YouTube

Vodeći pjevač grupe Four Tops, koja je bila jedna od najuspješnijih tokom 60-ih godina prošlog vijeka, kazao je da je u jednoj bolnici u Detroitu bio vezan i upućen na psihijatrijsko ispitivanje jer mu ljekari nisu vjerovali da je član poznate Motaun grupe.

Aleksandar Moris podnio je tužbu protiv ove bolnice, navodeći rasnu diskriminaciju i druge prekršaje koji su obilježili njegovu posjetu u aprilu 2023. zbog bolova u grudima i problema sa disanjem.

On je u tužbi naveo da je osoblje bolnice pogrešno pretpostavilo da je pjevač mentalno bolestan nakon što im se predstavio kao poznata ličnost, jer je bio zabrinut za svoju bezbjednost zbog fanova i uhoda.

Grupa Four Tops je osnovana 50-ih, proslavila se hitovima kao što su "I Can’t Help Myself (Sugar Pie, Honey Bunch)" i "It’s The Same Old Song", a uvrštena je u Rokenrol kuću slavnih 1990. Moris nije originalni član, ali se pridružio grupi 2019.

I pored toga što je kod sebe imao ličnu kartu, koja bi potvrdila da on jeste pjevač, osoblje bolnice ga je obuklo u psihijatrijsku košulju. U tužbi pjevač navodi da je zatim zatvoren i da su mu oduzete stvari koje je imao kod sebe. Na kraju je jedna medicinska sestra konačno povjerovala Morisu i psihijatrijsko ispitivanje je otkazano, navodi se u tužbi.

Bolnica je pjevaču ponudila bon vrijedan 25 dolara kao izvinjenje, ali je pjevač to odbio.

Bonus video: