Bend „Vrpca” objavio novi EP: „San ne prestaje, sam život ga inspiriše i napaja”

“Ne spotiči san” podgoričkog sastava dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na Youtube kanalu

2757 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Nikola Kalezić
Foto: Nikola Kalezić

Podgorički alternativni rok bend Vrpca poznat po energičnim nastupima i društveno angažovanim tekstovima, nakon singla “Grad” koji je objavljen početkom maja, juče je predstavio EP “Ne spotiči san” objavljen za beogradsku izdavačku kuću Lampshade Media.

EP je objavljen na digitalnim platformama: Spotify, Deezer, iTunes, Tidal, Amazon music kao i na njihovom YouTube kanalu.

“Vrpca je nakon prvog albuma, koji je svojevrsna fuzija žanrova, zdravo isprepletena, ali suštinski naslonjena na alt rock prvenstveno, na drugom izdanju ponudila upravo taj pečat, produbljujući tako ideju koju u konačnici i nudi slušaocu. Bez računice ili lutanja, ovaj EP - ‘Ne Spotiči san” nose gitarske distorzije Miloša Pejovića kao i rješenja aranžmana. Lirika i dalje sjeda uz taj zvuk jer mu pripada od starta. San ne prestaje, sam život ga inspiriše i napaja”, kazao je frontmen sastava Braco Subotić.

“Bend preispituje koliko živimo ono što sanjamo, šta su naši snovi, da li sebi namećemo okolnosti koje nas ometaju da živimo ono želimo. ‘Ne spotiči san” je poruka ljudima svih generacija jer nikada nije kasno pronaći sebe i živjeti svoj san. Sa druge strane, poseban fokus je na mlade ljude koji treba da se povežu sa energetskim centrom u sebi i žive svoj život koračajući barem približno ka ostvarenju svojih punih potencijala”, dodaje Miloš Pejović.

EP je sniman u nikšićkom studiju “Disorder” kod producenta Bojana Dobrilovića, a miks i analogni master je radio Robert Telčer u svom studiju “Šamarčina” u Vrbasu.

Na EP-u je gostovao na bek vokalu i drugoj gitari Dino Kapetanović, dok je gost na jednoj pjesmi na modularnim sintovima Nemanja Bečanović. Bubanj je na svim pjesmama snimio Ivan Bakić, a bas gitaru Danilo Pendo.

Cover art je radio dizajner Nikola Kalezić, a autor fotografije je Vladimir Zaputović.

Kako je u ranijem intervjuu za “Vijesti” otkrio Subotić, pored pjesme “Grad” plan je da još dvije numere sa EP-ja dobiju spot.

“Imamo dogovor sa jednom kućom da u sklopu određenog projekta snimimo i drugi spot. Tada bismo u svojoj režiji gledali da snimimo i treći”, kazao je muzičar.

Bonus video: