Žuti prsluci najavili debi album: Kolaž slika i stilova koji se uklapaju u pejzaž Nikšića

Kako su kazali članovi benda, na albumu su radili skoro dvije godine, bez velikih ambicija, iz čiste ljubavi i uživanja u kreativnom radu sa sjajnim muzičarima

3560 pregleda 63 reakcija 0 komentar(a)
Na albumu će biti od sentimentalnih do hard rok pjesama: Radojica Bogi Stanković i Nikola Novaković, Foto: Privatna arhiva
Na albumu će biti od sentimentalnih do hard rok pjesama: Radojica Bogi Stanković i Nikola Novaković, Foto: Privatna arhiva

Na crnogorskoj muzičkoj sceni odnedavno se pojavio novi bend Žuti Prsluci iz Nikšića koji se predstavio singlom "Pismo majci" i još jednim koji nosi ime benda. Grupa je sada spremna da objavi i debi album tokom ljeta.

Kako su kazali članovi benda, na albumu su radili skoro dvije godine, bez velikih ambicija, iz čiste ljubavi i uživanja u kreativnom radu sa sjajnim muzičarima, “pa se iz tog razloga vjerovatno i dugo čekalo na njegovo izdavanje”.

Pored pjesme „Pismo majci“, na albumu će se naći još osam numera. Autor tekstova je Radojica Bogi Stanković, a tekstualni doprinos na pjesmi “Pismo majci” dao je Nikola Novaković, koji je autor muzike svih numera.

Za aranžmane su, pored Novakovića, odgovorni Bojan Dobrilović, Šule Jovović, Miloš Knežević.

“Album je koncipiran prvenstveno kao rokenrol album, čije se pjesme kreću od sentimentalne balade, kakva je najavna 'Pismo Majci', do hard rok kompozicije 'Budi mi'. Album 'Žuti prsluci' tako čini zanimljiv kolaž slika i stilova koji se uklapaju u pejzaž grada iz kojeg dolaze njegovi autori. Ovaj materijal je interesantan i po tome što ga definišu dva vokala različitog senzibiliteta, iza kojih stoji autorski dvojac. Možda pjesma 'Pismo majci' ne reprezentuje i ne najavljuje ono što album donosi na pravi način, ali nosi jednu poruku koja je nama jako važna. To je veza i ljubav prema onome što nas je stvorilo i čemu pripadamo“, stoji u saopštenju benda.

Na pjesmi „Pismo majci“, koju je otpjevao Radojica Bogi Stanković, svirali su: Šule Jovović – klavir, Nikola Novaković – akustična gitara, Bojan Dobrilović – bas, Miloš Knežević – bubanj, Nela Banda – violina i Andrija Vasiljević – prateći vokal.

Sve pjesme su snimane u nikšićkom studiju „Disorder“ Bojana Dobrilovića koji potpisuje audio produkciju i najavnog singla.

Bonus video: