Vukčević: Dočekani smo kao porodica na Demofestu

„Publika je bila ekstatična, kao da nas dugo sluša i zna, baš divan osjećaj, ali eto, sa svim tim, na kraju ne dobismo ništa“
105 pregleda 1 komentar(a)
slonza, Foto: Demofest
slonza, Foto: Demofest
Ažurirano: 25.07.2017. 06:58h

Pobjednik desetog banjalučkog Demofesta, čije je završno veče održano u subotu je grupa “Slonz” iz Šapca, crnogorski sastavi „Freedom“ i „Silazna putanja“ nisu stigli do finala takmičenja, a podgorički hip hop duo Džej Džej Okoča je odustao od učešća.

Prema riječima Rada Vukčevića iz podgoričkog „Freedoma“, negov bend je zadovoljan pruženom prilikom, iskustvom koje je dobio, ali i prijemom u Banja Luci.

„Utisci su sjajni, dočekani smo kao porodica, kako od festivala tako i od publike. Publika je baš bila ekstatična, kao da nas dugo sluša i zna, baš divan osjećaj, ali eto, sa svim tim, na kraju ne dobismo ništa“, iskreno je kazao Vukčević.

„Dali smo sve od sebe zaista, ali možda ima i veze to što smo bili jedan od rijetkih bendova koji su na takmičenju koje spaja ExYu države pjevali na engleskom, ili to što smo mogli da sviramo samo po jednu pjesmu, ali dobro, idemo dalje“, dodao je on.

U međuvremenu „Freedom“ je fanove počastio i prvim spotom za pjesmu „Good Times“.

„Spot je dosta katarzičan, iako je pjesma vrlo pozitivna sa tekstom, ali to je jer nas trojica gorimo od želje da se pokažemo. Gorko Berkuljan nam je čudo napravio on nas je izrežirao i radio kameru, svašta nešto... Kad ti je drug normalno je da koristiš bar po mom ukusu najboljeg režisera Crne Gore“, tvrdi muzičar i otkriva da je sve snimljeno za jedan dan.

„CNP nam je pomogao i dao nam Malu scenu. Tamo smo snimili spot, bez centa, a to baš pokazuje koliko smo mi zaljubljeni u to što radimo. Mi smo toliko ljude molili da nam daju opremu, reflektore i sve ostalo da bi nas petoro, šestoro uz pomoć Stoja i Meda od dva popodne do dva ujutru snimali, montirali i došli do nečega što je svjetski nivo“, smatra Vukčević koji se ujedno svima i zahvaljuje.

Nakon nastupa na Sea Danceu, gdje su otvorili glavnu binu, i nastupa na Demofestu, „Freedom“ će se 13. avgusta predstaviti u Nikšiću.

„Sviranje na Lakeu ove godine je vrlo važna stvar, jer se tim festivalom otključava ozbiljna faza naše priče i otvara sezona maksimalnog guranja ovoga što radimo, koja kreće u septembru, ali i ovi prethodni nastupi, pogotovo na Sea Danceu, su prevažni za bend kojem je najvažnije direktno predstavljanje novoj publici uživo nastupima“, kaže on. Vukčević da su za Lake fest spremili osvježen repertoar.

„Biće ponešto novo, ali mahom repertoar koji će krunisati prethodnu sezonu i postaviti platformu za sljedeću, ali biće i prijatne energije za one koji budu došli baš u 19 sati, jer to je malo pred zalazak sunca, ljetnja vrelina je i dalje prisutna, zlatni sat tek kreće, a neki od najupečatljivijih momenata muzičkih festivala zadnjih decenija su se uvijek dešavali u taj neki sat“, poručio je Vukčević.

Bendu “Slonz” pobjeda na Demofestu je donijela snimanje i produkciju debitanstkog albuma, drugoplasirani “Tyger Lamb” iz Zagreba nagrađen je binskom opremom u vrijednosti od dvije hiljade eura, dok je treći, novosadski “Wolfram” dobio binsku opremu u vrijednosti od hiljadu eura.

Članovi „Silazne putanje” nisu razočarani zbog plasmana

Ni članovi sastava “Silazna putanja iz Herceg Novog nisu razočarani što se nisu našli među prva tri sastava.

“Bilo je super, sjajna organizacija i iskustvo. Niko od nas, pa ni Draško (Đukić) nije svirao na takvom stejdžu sa takvim ozvučenjem”, kazao je Ognjen Krivokapić. “Nismo razočarani, ocjenjivanje je bilo prilično subjektivno, a iz naše grupe je dalje išao samo jedan sastav, i to je bio onaj koji je na kraju osvojio prvo mjesto”, prokomentarisao je on, dodajući da će se u daljem periodu potruditi da prije svega održe bend.

“Živimo na totalno različitim stranama, ja u Doboju, bubnjar u Sarajevu, Draško u Novom, pa se zasada borimo kako probe da održimo, ali putovaćemo”, ispričao je on dodajući da zasada imaju planove za nastupe u BiH.

Bonus video: