Masturbeator i Wicked Ras ekranizovali "Brzinom svjetlosti": Audio-vizuelna distopija

Da su na istim talasnim dužinama pokazuje činjenica da ova dva veterana underground scene uspješno sarađuju već deceniju i po, umiješavši prste tokom tog perioda u više muzičkih žanrova

4569 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Saradnja dva crnogorska muzičara koji su već dugo na sceni i koji su nebrojeno puta ukrstili svoje kreativne talente konačno je dobila i vizuelni oblik. Masturbeator i i Wicked Ras objavili su novi singl pod nazivom "Brzinom svjetlosti" uz prateći spot.

Dva mjeseca nakon prethodne saradnje na pjesmama "Take a Stand" i "Like Witches", Masturbeator je još jednom iznjedrio karakteristično tvrd bit kojim dominira gitarski rif kao podlogu za poetičnu liriku Wicked Rasa, pseudonima iza kojeg stoji Braco Subotić, publici poznat i kao frontmen podgoričke rok grupe Vrpca.

"S obzirom da smo razdvojeni i stvaramo pjesme na daljinu, a odavno pričamo o bilo kakvom spotu, ovaj low-budget pristup je na kraju ispao idealan. Lidija Petrić, koja je snimila sve kadrove na kojima se nalazi Braco, je odradila super posao kao kamera operater. Svi njegovi kadrovi su snimljeni telefonom. Za ovo malo momenata na mojima sam ja, uskočio je moj brat Vasilije, i uz par instrukcija snimio dodatni materijal", kazao je "Vijestima " Andrija Krivokapić aka Masturbeator, kojeg ljubitelji domaćeg hip hopa znaju i kao Dvorsku ludu, člana kolektiva Barska stoka.

Da su na istim talasnim dužinama pokazuje činjenica da ova dva veterana underground scene uspješno sarađuju već deceniju i po, umiješavši prste tokom tog perioda u više muzičkih žanrova. Novu pjesmu karakteriše mračniji zvuk, kao što je i najčešće slučaj kad su u pitanju djela Masturbeatora, pa zato nije čudno da producent iz Bara "Brzinu svjetlosti" opisuje kao audio-vizuelnu distopiju.

"Energija i tematika pjesme su poslužili kao inspiracija za postprodukciju fotografije, i težio sam da sve izgleda kao da smo obojica u slabo osvjetljenom 'atomskom skloništu', duboko ispod zemlje dok se na površini odvija haos", objasnio je on.

Već sad se može reći da je 2024. plodonosna za oba autora. Osim pomenutih zajedničkih pjesama, Masturbeator je objavio trake "Experiment" i "Truth or Dare", uz nekoliko remiksa, dok je Subotić sa Vrpcom nedavno objavio mini album "Ne spotiči san", a kao Wicked Ras i singl "Ti samo biraj". Najavljuju da će nastaviti zajedno da stvaraju.

"Dok se radilo na spotu, već smo duboko u procesu stvaranja novih pjesama", kazao je Masturbeator.

Bonus video: