Belan snimio duet sa kćerkom: Ako ništa drugo, "Ti i ja" će biti lijepa uspomena

Još ne znam da li će željeti uopšte da se na ovaj način bavi muzikom, a svakako da ću taj izbor ostaviti njoj, na meni je da joj budem podrška i da joj maksimalno pomognem, rekao je Belan o svojoj nasljednici
169 pregleda 0 komentar(a)
Neno i Nikolina Belan, Foto: Facebook
Neno i Nikolina Belan, Foto: Facebook
Ažurirano: 27.07.2018. 15:37h

Hrvatski kantautor Neno Belan u svojoj dugogodišnjoj karijeri ima veliki broj dueta, a prije dva dana objavio je još jednu vokalnu saradnju “Ti i ja”. Ovoga puta glas je ukrstio sa svojom ćerkom Nikolinom.

“Zaista je lijepo sarađivati sa Nikolinom, nekako familijarno. Drugačiji je odnos nego sa drugim kolegama, ali bilo je lijepo”, ispričao je Vijestima Belan.

Posebna je veza između oca i ćerke, pa i ne čudi što je upravo Belan za temu zajedničke pjesme izabrao bezvremenu povezanost dvoje ljudi. Kako kaže, od početka nastajanja ovog singla u glavi je imao da će je izvesti sa svojom kćerkom.

“Ovaj singl je rađen upravo sa tom namjerom. Inače, ideja je stara godinama. Međutim, prije mjesec dana bila je gost na mom koncertu u zagrebačkoj Šalati i tada smo prvi put pjevali zajedno, ali drugu duetsku numeru i to naslovnu iz filma “Kralj lavova”. Publika je odlično regovala, i upravo to nam je dalo vjetar u leđa, i ta stara ideja da napravimo zajednički singl je brzo sazrela. Ona sad već ima 26 godina, ozbiljna je i mislim da je ovo bio pravi momenat”, smatra Belan koji potpisuje muziku i tekst za ovu numeru.

Nikolina je već dugi niz godina u muzici, iako joj je ovo prvi zvanični singl. Naime, završila je osnovnu muzičku školu za klavir, a pohađala je i časove solo pjevanja, a iako voli klasiku i bavi se mjuziklom jer komponuje muziku za predstave, nije joj bilo teško da se prilagodi tatinom stilu.

“Ona voli šansone i dobro joj je poznat moj muzički stil, te nije bilo potrebe da se ja njoj prilagođavam. Voli klasiku, ali i modernu muziku, pa joj nije bio problem da to otpjeva u mom stilu”, ponosan je Belan.

Djeci muzičara nije lako ako izaberu muziku za svoj životni poziv, jer ih porede sa roditeljima. No Neno ističe da se Nikolina puno ne obazire na to, a na pitanje kakve su njene ambicije kad je muzika u pitanju odgovara:

“Možda je sad teško pričati o tome, jer joj je ovo tek prvi singl, vidjećemo kako će proći. Još ne znam da li će željeti uopšte da se na ovaj način bavi muzikom, a svakako da ću taj izbor ostaviti njoj, na meni je da joj budem podrška i da joj maksimalno pomognem. Sve i ako odluči da se neće baviti ovakvom muzikom, numera “Ti i ja” biće lijepa uspomena”, smatra Belan.

Ne samo da je podržao ćerku koja je krenula njegovim stopama, već je spreman i da je posavjetuje.

“Dajem joj savjete čitav život i kad su neke drugi situacije u pitanju, pa mi tako neće biti teško da je posavjetujem kad je muzika u pitanju. Mada, ona je već odrasla, svjesna je toga šta želi i kojim će putem krenuti, a kao što rekoh, na meni je da stojim sa strane, posmatram njen put i ponekad joj pomognem da lakše stigne do cilja”, zaključuje Belan.

Bonus video: