Highway najavljuje singl: "Što dalje” će obilježiti ljeto

Nova pjesma zajedno sa spotom biće objavljena za vikend
58 pregleda 0 komentar(a)
Highway, Foto: Facebook (Highway)
Highway, Foto: Facebook (Highway)
Ažurirano: 20.07.2017. 18:05h

Highway će ovog vikenda objaviti dugoočekivani singl “Što dalje”, koji je prije godinu dana snimio u Zagrebu u studiju Darka Juranovića D'Knocka. Ovaj singl članovi podgoričkog trija planirali su da objave još prije nekoliko mjeseci, ali im je dugotrajan rad na spotu poremetio planove.

“Sve smo davno snimili, ali smo odlučili da u spotu budu i zanimljive animacije Jovana Mijuškovića, a kako je taj posao zahtjevan, sve se iskomplikovalo. Zarad kvaliteta, Ivanu smo dali odriješene ruke i rekli mu da ne žuri, kad već nijesmo uspjeli da spot i pjesmu pustimo pred ljeto”, ispričao je za Vijesti Marko Pešić, frontmen Highwaya. On je siguran da to što je nijesu ranije objavili, neće smetati numeri “Što dalje” da dopre do publike, pa se nada da će ona obilježiti ovo ljeto.

Za razliku od posljednjeg singla “Dosta”, koji se osvrće na aktuelna dešavanja, Pešić otkriva da sad pjevaju isključivo o ljubavi.

“Pjesma je malo brža, u pop rok fazonu, a na nagovor producenta Darka Juranovića, malo smo ekperimentisali sa elementima fanka. Biće to malo izmijenjen zvuk grupe Highway, ali ne toliko da šokira publiku i da možemo reći da je drugačija od prethodnih”, navodi on. Posebno je ponosan što pjesmu prati zanimljiv video (na slici).

“Neke sekvence smo pokazivali prijateljima i svi su rekli da je spot zanimljiv, jer takva vrsta animacije nije rađena kod nas. Mijušković je svaki detalj doveo do perfekcije, pa se zaista isplatilo čekati. Sad su još ostale prave reakcije publike, koja će dati konačan sud”, kaže Pešić.

Pjesmu “Što dalje” trio je premijerno izveo na ovogodišnjem City Groove festivalu.

“Bili smo prijatno iznenađeni reakcijama publike. Pjesma nosi, već kod prvih taktova koje karakteriše prepoznatljiv rif, ljudi su počeli da đuskaju. Ako je suditi po tome, vjerujem da će je publika voljeti i nakon što zvanično bude objavljena”, kaže Pešić.

Ovo ljeto Highway će provesti radno, ima dosta ugovorenih svirki, a jedna od najzanimljivijih je nedjeljom u plažnom baru Astorija.

“Te su svirke posebno zanimljive, jer sve uživo prenosi Drugačija radio stanica. Ovog ljeta radićemo isključivo akustične svirke, a već smo polako počeli da planiramo snimanje novog spota za jednu od pet numera koje smo prošle godine snimali u Zagrebu. U pitanju je “Navika” koju za sada ljubomorno čuvamo, a publika će je čuti tek na jesen”, obećava Pešić.

Kad prođe određeno vrijeme od kako je pjesma gotova, muzičari bi često mijenjali neke detalje. Međutim, Pešić tvrdi da bi i da ih danas snimaju, njihovi singlovi isto zvučali.

“Mnogo nam se dopadaju pjesme koje smo snimali u Zagrebu i svakako ćemo i naredne raditi sa Juranovićem. No, i da postoje sitnice koje bismo promijenili, pjesme bi ostale iste jer je Zagreb daleko, pa ne bismo mogli samo zbog toga da prevalimo toliki put”, našalio se Pešić.

Bonus video: