Sea Rock: Očekuju posjetioce iz regiona

Direktor festivala Ivan Krivokapić kazao je da se ove godine SeaRock vraća svom tradicionalnom dvodnevnom formatu
3 komentar(a)
Sea Rock, Foto: Sea Rock
Sea Rock, Foto: Sea Rock
Ažurirano: 19.07.2017. 17:13h

Na ovogodišnjem SeaRock festivalu, koji će se 21. i 22. jula održati na Ljetnjoj pozornici Starog grada u Kotoru, očekuje se dolazak posjetilaca iz regiona, ali i drugih zemalja, istaknuto je na konferenciji za medije održanoj u Kulturnom centru "Nikola Đurković".

Direktor festivala Ivan Krivokapić kazao je da se ove godine SeaRock vraća svom tradicionalnom dvodnevnom formatu, nakon prošlogodišnjeg izleta u vidu koncerta grupe Wilco.

Ovog ljeta nastupiće šest izvođača američkog folk-rok zvuka, kakav SeaRock njeguje od prvog dana, a to su Bellerophontes, Don Antonio, Alehandro Eskovedo (prvog dana), Wooden Ambulance, Mark Olson & Ingun Ringvold i My Buddy Moose (drugog festivalskog dana).

Obje večeri program će počinjati u 20 časova, a završavati se iza ponoći. Direktorica Kulturnog centra "Nikola Đurković" Marija Bernard istakla je zadovoljstvo zbog saradnje sa SeaRockom, kao i spremnost za dugoročno partnerstvo i uvjerenje u autentičnost i kvalitet koji ovaj festival godinama nudi.

Dragana Samardžić je ispred Turističke organizacije Opštine Kotor naglasila bitnost SeaRocka za kulturnu i turističku sliku tog primorskog grada, kazavši da je Kotor već prepoznat u svijetu po ovom festivalu.

"Ovakav muzički pravac Kotor je odabrao kao jedan od pravaca kulturno/turističkog razvoja u budućnosti", poruičla je ona.

Na konferenciji je predstavljen i ovogodišnji promo spot SeaRocka koji je realizovao višestruko nagrađivani kotorski režiser Dušan Vuleković, a koji se može pogledati na Vimeo servisu.

I ove, kao i prethodnih godina, ulaz na SeaRock festival biće besplatan.

Bonus video: