"Nikšićko ledno” sada se može čuti i na internetu

“Sve ono što obično sviraju perkusije „odsvirano“ je na praznoj limenci, pogodićete već kojeg brenda“, kroz smijeh poručuje Martinović
158 pregleda 0 komentar(a)
Vanja Radovanović i VIII2, Foto: Privatna arhiva
Vanja Radovanović i VIII2, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.07.2017. 17:34h

Pošto je prije sedam dana bez najave objavio pjesmu “ Nikšićko ledno” koja se mogla čuti isključivo putem radio stanica, bend VIII2 na zahtjev publike je riješio da ovu pjesmu podijeli i putem Interneta. Tako je singl od juče i na Youtube kanalu grupe, a ovom akcijom muzičari na čelu sa frontmenom Vanjom Radovanovićem pokrenuli su akciju "Vratimo muziku na radio".

“Pjesma je imala nesvakidašnju premijeru, pa se do juče vrtjela isključivo na radiju. Na to smo se odlučili, prije svega, kako bismo odali počast Radiju (sa velikim R), tom divnom i pomalo zapostavljenom mediju. Htjeli smo da se pjesma za početak samo sluša i da ta konzumacija ne bude instant, već onakva kakva je nekada bila, zvučna, bez gledanja. Da pjesma dođe do vas kad ne očekujete i da se sljedeći susret ne rješava sa nekoliko klikova, već da ga čekate”, ispričao je Radovanović, dodajući da ima toliko ljepote u neizvjesnosti koje je sve manje.

“Očigledno da se publici vrijeme od kako je pjesma puštena čini kao vječnost, pa smo dobili veliki broj zahtjeva da je okačimo onlajn i, naravno, morali smo izaći u susret publici”, ispričao je Radovanović. On je autor muzike i teksta za Nikšićko ledno, dok aranžman i produkciju potpisuje Bole Martinović. Svi instrumenti, sem bubnja snimljeni su u studiju B.E.B.A. u Kotoru, dok je bubnjar Ivan Perović svoju dionicu zabilježio u studiju SupremeTracks u Beogradu. A Martinović je odlučio da u vidu instrumenta iskoristi i limenku piva, pa taj zvuk uz bubanj, dominira i u ritam sekciji.

“Sve ono što obično sviraju perkusije „odsvirano“ je na praznoj limenci, pogodićete već kojeg brenda“, kroz smijeh poručuje Martinović.

Radovanović je objasnio da iako naslov sugeriše da je pjesma o pivu, ko obrati pažnju primijetiće da se pivo ni ne pominje. “Govori o momentu kada poslije napornog dana i gomile svakodnevnih problema, podigneš tu čašu i ne misliš ni na šta, no da se samo prepustiš trenutku. Ništa više. Ali prihvatićemo i sve druge interpretacije“, kaže on.

Bonus video: