Espressivo od 20. jula do 9. avgusta na Cetinju

Festival će u četvrtak, 20. jula u Vladinom domu u 21 čas otvoriti Simfonijski orkestar Muzičke akademije pod dirigentskom palicom Radovana Papovića
0 komentar(a)
Espressivo, Foto: Espressivo
Espressivo, Foto: Espressivo
Ažurirano: 18.07.2017. 15:32h

Festival umjetničke muzike Espressivo, koji se već 10 godina organizuje na Cetinju, biće održan od 20. jula do 9. avgusta u Vladinom domu i Ministarstvu kulture.

Festival će u četvrtak, 20. jula u Vladinom domu (svečana sala ''Ivan Crnojević'') u 21 čas otvoriti Simfonijski orkestar Muzičke akademije pod dirigentskom palicom Radovana Papovića. Solisti na koncertu biće Miran Begić (violina), Bojan Martinović (klavir) i Mikhail Bereznitsky (viola). U nedjelju, 23. jula u Ministarstvu kulture biće upriličen koncert pijaniste Vladimira Viarda, dok će u srijedu 26. jula nastupati Duo Accordiano (Bojana Antović i Julien Paillard). Julski dio programa takođe u prostoru Ministarstrva kulture zaokružiće ruski pijanista Alexei Lubimov (nedjelja 30. jul).

Tri koncerta biće organizovana u avgustu, i to u četvrtak, 3. avgusta kada će nastupiti najbolji studenti Muzičke akademije, zatim u nedelju 6. avgusta Alexander Rudin (violončelo) i Alexey Molchanov (klavir). Espressivo će biti zatvoren u srijedu, 9. avgusta koncertom pijaniste Vladimira Domazetovića. Svi programi će počinjati u 21 čas, a ulaz je besplatan.

Festival se organizije pod pokroviteljstvom i podrškom Ministarstva kulture, Univerziteta Crne Gore i Muzičke akademije.

Detaljnije informacije o umjetnicima i festivalskom programu nalaze se na sajtu festivala

Bonus video: