Bojan Delić osvojio nagradu na festivalu na Korčuli

Za 22. izdanje festivala Marko Polo, Delić je odabrao numeru “Zajedno do kraja”, koju je snimio je još prije nekoliko godina
149 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Delić, festival Marko Polo, Foto: Privatna arhiva
Bojan Delić, festival Marko Polo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.07.2017. 14:02h

Crnogorski pjevač i autor Bojan Delić u svoju biografiju upisao je još jedno priznanje. Na međunarodnom festivalu “Marko Polo”, koji je proteklog vikenda održan na Korčuli, on je sa kompozicijom “Zajedno do kraja” dobio nagradu stručnog žirija za najbolji aranžman za koji je bio zadužen Marko Đurašević Mahoni.

“Super je bilo, zaista smo zadovoljni, jer je moj cilj bio da se predstavim publici, otišao sam potpuno rasterećen i nijesam razmišljao o nagradama. Eto, izgleda da mi se želja i ovog puta ostvarila, pa nastup nije prošlao zapaženo samo kad je publika u pitanju, već je i žiri prepoznao kvalitet”, ispričao je za Vijesti Delić .

Za 22. izdanje festivala Marko Polo, Delić je odabrao numeru “Zajedno do kraja”, koju je snimio je još prije nekoliko godina, i s njom učestvovao i na festivalima u Dubrovniku i Ohridu i imao zapažene nastupe. Tu pjesmu muzičar je posvetio svojoj supruzi, a na festivalu u Dubrovniku zahvaljujući istoj kompoziciji primijetila ga je Tereza Kesovija koja mu je ponudila duet.

“Baš sada dok pričamo, sjedim i čekam Nena Ninčevića da nam se pridruži, a sa njim je i prije festivala bilo priče o duetima. Pjesma je zapaženo prošla i od kolega na Korčuli, međutim, Neno je taj koji će voditi moju karijeru u Hrvatskoj, pa ću u dogovoru sa njim snimati duete, a sigurno da će ih biti, jer od saradnje sa njim očekujem dosta”, ispričao je Delić . Nastup na Korčuli iskoristio je da se predstavi hrvatskim medijima, pa mu je posebno drago što su isti bili zainteresovani za intervjue sa njim.

“Sve to je za mene novo iskustvo koje ću dugo pamtiti, a posebna mi je čast što me je voditelj festivala najavio kao “novog Olivera”. Na tom poređenju sam mu posebno zahvalan, kao i publici koja ga je sa oduševljenjem prihvatila”, kaže Delić koji će se sjutra družiti sa publikom u Tivtu na Pinama u okviru manifestacije “Ljeto dobrog ukusa” od 20 časova.

Bonus video: