Van Gogh nastupio u Baru: Đule pozivao na ljubav "u ovo doba kada je neukus nadvladao smisao"

Ne skrivajući zadovostvo ovakvim odzivom i reakcijama navijača svih generacija, Đule je od prve pjesme uspostavio direktan kontakt sa gledaocima, među koje je i silazio u nekoliko navrata i pjevao iz kopa
53 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2017. 10:05h

U nastavku XI “Ljeta sa zvijezdama”, koncertne serije TO Bar, sinoć na Šetalištu kralja Nikole nastupila grupa Van Gogh. Beogradski rokeri koji prema riječima frontmena Zvonimira Đukića Đuleta "već 31 godinu duva u jedra ljubavi“ odsvirali su energičan set tokom kojeg su u 110 minuta upakovali hitove iz svih faza karijere. Pri tome su od prvog rifa do finalnog pozdrava imali bezrezervnu podršku mnogobrojne egzaltirane publike na šetalištu.

Ne skrivajući zadovostvo ovakvim odzivom i reakcijama navijača svih generacija, Đule je od prve pjesme uspostavio direktan kontakt sa gledaocima, među koje je i silazio u nekoliko navrata i pjevao iz kopa.

Van Gogh je već u prvih desetak minuta ispalio neke od svojih najvećih hitova, kao što su „Basna“, „Mama“, „Kiselina“, no, materijala za dobru rok-žurku je bilo napretek, publika je sa Đuletom pjevala „Klatno“, „Do kraja sveta“, „Vrteška“, „Opasan ples“, „Zamisli“, „Za godine tvoje“, „Opasan tango“...

Šou elemente beskompromisnom rok nastupu Đule je dodavao neprekidno, od ljubljenja kamere i prozivanja parova iz publike do fotografisanja i snimanja reakcija publike za društvene mreže.... Sve vrijeme je pozivao na ljubav „u ovo doba kada je neukus nadvladao smisao“, a pred oproštaj od publike, prisjetio se svih onih koji su članove grupe inspirisali da se bave rokenrolom a koji više nisu sa nama, od Milana Mladenovića, Bouvija i Prinsa do Gagija Nikolića.

Na samom kraju koncerta, Van Gogh je otprašio „Neko te ima noćas“ i rearanžirano „Kolo“, gdje je na bini imao i vokalnu pomoć od djevojke iz publike. Potom je uslijedilo predstavljanja benda, a umjesto klasičnog bisa, bez silaska grupe sa pozornice, gledaoci su dobili „Anđele moj brate“.

Svoje kvalitete Van Gogh je sinoć demonstrirao u punoj mjeri zahvaljujući i standardno dobroj audio-video produkciji podgoričkog „Takta“. Novi koncert „Ljeta sa zvijezdama“ je narednog petka, kada na istom mjestu nastupa Željko Bebek.

Galerija

Bonus video: