Prvo veče Sea Dance festivala pratilo 18.000 posjetilaca

Uvertiru za spektakl Britanca napravili su Slobodan Trkulja i popularni beogradski sastav Irie FM, koji je uživo izvodio svoje regionalne megahitove "Kliziš" i "Putevi"
58 pregleda 0 komentar(a)
Sea Dance Dan 1, Foto: Filip Roganović
Sea Dance Dan 1, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.07.2017. 08:24h

Nastupe zvijezda Sea Dance festivala prve večeri pratilo je 18.000 posjetilaca, saopštili su organizatori.

Koncert engleskog soul pjevača Džona Njumena na glavnoj bini pratilo je oko 12.000 fanova, dok je na ostalim binama bilo oko 6.000 ljubitelja elektronske muzike.

Njumen je imao zahtjevnu ulogu na samom otvaranju Sea Dance festivala, jer mu je kao prvom hedlajneru u ruke bila povjerena sva energija na Jazu, da sa njom čini kako osjeća.

Pošto je Njumen sišao sa scene, publika je spontano počela da pjeva refren pjesme "Love Me Again" i da ga tako doziva na bis.

Njumen je odgovorio - zgrabio je crnogorsku zastavu i ogrnut sa njom se vratio na scenu, nakon čega se Jazom prolomio zaglušujući zvuk oduševljenja prepune glavne bine Sea Dance festivala.

Poslije par pjesama Njumen je pozvao ljude da obnove osnovne vrijednosti izvornog ljeta ljubavi kada je nastao revolucionarni hipi pokret i da snagu pronađu u ljubavi jedni za druge. Zahvalio se publici i svima u organizaciji, od obezbjeđenja do tehničara, a onda je publiku poveo u finalnu pjesmu kojom su ga dozivali, a sada i horski pjevajući sa njim, označili početak Sea Dance festivala.

Uvertiru za spektakl Britanca napravili su Slobodan Trkulja i popularni beogradski sastav Irie FM, koji je uživo izvodio svoje regionalne megahitove "Kliziš" i "Putevi". Uvod na glavnoj bini priredili su DJ Sharlo i Freedom, a nakon Njumana do jutra su pred hiljadama ljubitelja dobrih žurki nastupali Erick Kassel i Zap Me Strobe.

Pravo sa Exita u Budvu je ove godine stigla i No Sleep bina, čiji program predvode neka od najuzbudljivijih imena svjetske andergraund scene. Sinoć su punokrvni tehno zvuk za nekoliko hiljada ljubitelja predstavili Ana Rs b2b Tanya Moss, Dino R b2b M-Tech, Techno Klinika, Insolate b2b Filip Xavi, te rezidenti najpoznatijeg svjetskog kluba Berghain, Etapp Kyle i Max Kobosil, koji su publiku držali budnom sve do šest ujutro.

I na Miller bini TDI radija provod je bio žestok, a cijelu noći su nastupali Showbiz, Mirko & meex, Rosske, Divoly & Markward i brojni drugi.

Večeras žurka na Jazu uz Fatboy Slima

Večeras je nastup DJ zvijezde vodećih svjetskih festivala, Fatboy Slima. On će nastupiti na plaži Jaz tačno na 15. godišnjicu nastupa koji je održao pred više od 250.000 ljudi na plaži u njegovom rodnom Brajtonu. Publika će imati priliku da uživa u putovanju kroz muzički vrtlog koji čine fank, haus, tehno, elektro, hip-hop i rokenrol stopljeni u jedinstveni, energični nastup Fatboy Slima.

Popularni italijanski duo Mind Against donijeće izvorni duh Ibice, a pridružiće im se i rezident kluba, španski DJ Squire. Zagrijavanje pred nastup jednog od najvećih producenata i disk džokeja svih vremena napraviće Aleksandra Duende, Nipplepeople i Jung B.

Za sve festivalske fanove u Crnoj Gori Sea Dance je organizovan autobuski prevoz iz gotovo svih gradova ka plaži Jaz, a tokom festivala biće i prevoz od Budve do Jaza. Posjetioci se upozoravaju da se čuvaju od falsifikata koji u ovo doba godine uvijek kruže po društvenim mrežama i na ulici.

Bonus video: