Sea Dance festival: Džon Njumen dočekan vriskom publike

Kao što je i najavljeno, u 15 do 12 u vazduhu nad vodom, a uz pomoć prskalica i svjetlosti ocrtavale su se slike, od apstraktnih figura, preko građevina, ptica, grčkih statua, pa do fotografija, da bi se šou završio ucrtavanjem riječi: “Dobrodošli na Ljeto ljubavi, dobrodošli na Sea Dance”.
231 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2017. 23:31h

Zvanično otvaranje Sea Dance festival obilježio je tradicionalni vatromet koji je obasjao nebo tačno u ponoć, a samo pet minuta kasnije uz vrisak i aplauz publike na glavnu binu izašao je Džon Njumen u crnom odijelu i bijeloj košulji, dok su binu iza njega popunili prateći vokali i muzičari.

On je nastup počeo pjesmama “You’re Gonna Live Forever in Me” i “Give Me Your Love”, tokom koje je pjevanje refrena prepustio publici, koja ga nije iznevjerila, a nakon toga je nastavio sa drugim dobro poznatim hitovima “Feel the Love”, “Not Giving In”, “Love Me Again”, “Cheating”…

Pred pretežno ženskim dijelom posjetilaca festivala, prije Njumena koncert je održao i Irie FM na čelu sa Vukašinom Markovićem koji je svirku započeo starijim numerama, a u drugom dijelu premijerno je izveo numeru čiji naziv nije pomenuo, ali i posljednji singl “Putevi”, da bi noć zaključio pjesmom “Kliziš”.

On je nakon sat vremena na kratko prekinuo nastup kako bi sa papira pročitao molbu da se prisutni nešto prije ponoći presele na plažu kako bi uživali u watermarku.

I zaista, mnogi su ga poslušali i uputili se pred No Sleep binu, gdje su u tom trenutku muziku puštali Dino R i M-Tech.

Kao što je i najavljeno, u 15 do 12 u vazduhu nad vodom, a uz pomoć prskalica i svjetlosti ocrtavale su se slike, od apstraktnih figura, preko građevina, ptica, grčkih statua, pa do fotografija, da bi se šou završio ucrtavanjem riječi: “Dobrodošli na Ljeto ljubavi, dobrodošli na Sea Dance”.

Žurka na ovogodišnjem četvrtom Sea Dance festivalu na budvanskoj plaži Jaz, počela je oko 19:30 sati, kada je na glavnoj bini svoj set publici predstavio crnogorski DJ Sharlo, a nakon njega veče je otvoreno rok svirkom takođe domaće snage, podgoričkog sastava "Freedom".

Njih je pola sata prije devet pred binom dočekalo pedesetak fanova, međutim već nakon prvih taktova gužva se povećala, pa je prostor ispred glavne bine (main stage) bio do pola ispunjen, uprkos terminu koji svi uglavnom još uvijek koriste za opuštanje i istraživanje prostora Sea Dance festivala.

Pored standardnih obrada koje izvode na svirkama, poput "Voodoo Child" kojom su završili svirku, publika je imala priliku da čuje i njihove autorske numere "Liberator" i "Hurricane", a iznenađenje večeri je bila obrada himne Crne Gore u rok stilu.

Nakon "Freedoma" je nastupio Slobodan Trkulja koji je po završetku nastupa otkrio da je u Crnu Goru došao nakon 38 sati putovanja jer je prethodno održao koncert u Kini.

Program na No Sleep, TDI, Silent i ostalim binama počeo je od 22 sata, a otvorili su ih Ana rs, B2B, Tanya Moss, Showbiz i Fanatik.

Zvijezda večeri engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih muzičara današnjice Džon Njumen glavnu binu će preuzeti tačno u ponoć.

Njumen je ranije danas stigao u Budvu pred večerašnji koncert na glavnoj bini Sea Dance festivala.

On je već jutros na putu ka Crnoj Gori objavio fotografije iz aviona i fanovima najavio svoj dolazak, a oko 16 časova je i održao tonsku probu.

Pravac sa festivala Exit na ovogodišnji Sea Dance stiže i čuvena No Sleep bina koja će ugostiti neka od najtalentovanijih imena internacionalne, regionalne i lokalne DJ scene.

Sea dance se održava od danas do 15. jula na plaži Jaz u Budvi.

Posljednji, sitni radovi pred početak četvrtog izdanja Sea Dance festivala su završeni danas, a prvi gosti u kampu su počeli da pristižu još jutros, ukoliko se izuzmu ljubitelji dobre muzike koji su na budvansku plažu Jaz stigli sa festivala Exit u Novom Sadu još u srijedu.

Reporterska ekipa "Vijesti" uspjela je da zabilježi detalje koji su obilježili sate pred početak programa – posljednje radove organizacije na binama, atmosferu u kampu i posjetioce koji su uživali u čarima plaže.

Kamperi su zaklon od sunca pronašli u zelenoj zoni – prostoru sa drvećem koji su organizatori obezbijedili upravo za tu svrhu, a bilo je i onih koji su odmarali u "hladu" svojih šatora.

Novitet na ovogodišnjem izdanju je izmijenjen raspored bina, pa je glavna bina (main stage) sada stacionirana na lokaciji gdje je prethodne godine bio TDI, a detaljna mapa može se pronaći na zvaničnom sajtu festivala, kao i na pultovima na glavnom ulazu.

Galerija