Frano Lasić prvi put u Podgorici: "Nostalgično putovanje"

ljeskajući uz ritam publika je ispratila refren pjesme “Bokeljska noć”, a imali su priliku da čuju i “La musica di notte”, “Providencu”, “Neusnule noći”, “Boja lavande"
161 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.07.2017. 16:19h

Hrvatski glumac Frano Lasić sinoć je prvi put nastupio pred podgoričkom publikom. Zajedno sa klapom “Smrika” publiku, koju su uglavnom činile srednjovječne dame, proveo je kroz, kako ga je i sam nazvao, “nostalgično putovanje” otpjevavši hitove od 50-tih, pa do danas.

“Drago mi je da smo u Podgorici. Dugo godina nisam bio ovdje, još od stare Juge. Takođe, dosta je vremena prošlo do kako sam radio ovakve koncerte, posljednjih decenija snimao sam filmove i serije i bio posvećen svom poslu. Inače, kao mladić pjevao sam u dubrovačkim klapama, pa sam poželio da se podsjetim tih davnih vremena. Zato sam okupio pjevače iz raznih klapa i sastavio “Smriku”, a radeći na repertoaru trudili smo se da spojimo evergrine i moderne pjesme od kojih smo napravili klapske prepjeve. Kada smo se okupili, ideja je bila da spojimo pjesme iz više decenija i moram priznati da je bilo teško odabrati repertoar da zadovolji publiku”, objasnio je na početku koncerta Lasić, prije nego je zajedno s klapom zapjevao hit Gabi Novak iz 67. godine “Vino i gitare”.

Pljeskajući uz ritam publika je ispratila refren pjesme “Bokeljska noć”, a imali su priliku da čuju i “La musica di notte”, “Providencu”, “Neusnule noći”, “Boja lavande”.

Lasić je pokazao da je veliki poštovalac muzike Olivera Dragojevića, pa je na koncertu izveo i nekoliko njegovih pjesama među kojima su “Anđele moj”, “Kad mi dođeš ti”, “Pred tvojim vratima”.

Lasić je otkrio da i ima muzičko obrazovanje i da je, kad je ova umjetnost u pitanju, prekretnica u njegovoj karijeri bila 84. godina kada je snimio jedan od svojih najvećih hitova “Volim te budalo mala”.

“Tada me je Đelo Jusić, inače moj profesor muzike nagovorio da snimim pjesmu za Zagrebački festival, i iako sam ga ubjeđivao da sam ja glumac, a ne pjevač, na kraju sam ga poslušao i snimio numeru, koja je postala veoma slušana”, ispričao je Lasić prije nego je zapjevao poznate stihove.

Publika je imala priliku da čuje i kako u klapskom izvođenju zvuči veliki hit Bajage - “Moji drugovi”, zatim čivena balada Erika Kleptona “Wonderful Tonight”, ali i evergrin s početka 60-tih, pjesma Ben E Kinga “Stand By Me”.

Publika je prvi put tokom noći zapjevala tek u refrenu pjesme Kića Slabinca “Zbog jedne divne crne žene”, a za kraj Lasić je ostavio još jednu od svojih poznatih pjesama - “Zagrljeni”, koju mu je takođe napisao Đelo Jusić, a sa njom je pobijedio sredinom 80-tih na Splitskom festivalu.

Posljednja na repertoaru prije nego su se zvanično poklonili publici, bila je numera Vinka Coce “Vilo moja”, a glumac je otkrio da ovu pjesmu posebno voli njegova supruga Milena. No, sa njom ipak nijesu završili druženje sa podgoričkom publikom, jer ih je pozvala, pa je Lasić otpjevao još nekoliko pjesama.

Galerija

Bonus video: