Džejson Derulo natjerao publiku na vrisku, horsko pjevanje i skakanje

Nije se ni smrklo kako treba, kada je Edo Maajka, jedan od najpopularnijih repera u regionu, izašao na glavnu binu da predstavi novi bend i, između brojnih hitova, singlove kojima je najavio album planiran za jesen. Neočekivano, bio je prvi izvođač na ovom mjestu u subotu, jer se najavljeni Sputnik prethodno nije pojavio
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.07.2017. 06:55h

Sudeći po stanju na terenu, treći dan festivala Exit privukao je najviše ljudi na Petrovaradinsku tvrđavu ove godine i bio jedan od najposjećenijih u istoriji festivala.

Za to su najviše zaslužni Džejson Derulo koji je nastupio na glavnoj bini i tradicionalno atraktivni program Dance Arene.

Neobično koncipirani nastup jednočasovni nastup američke zvijezde (prethodio mu je polusatnii DJ set) publiku je natjerao na vrisku, horsko pjevanje i skakanje koliko je bilo moguće u prostor pretrpanom ljudima.

Zatim je masa krenula ka Dance Areni gdje je seriju udarnih nastupa započeo Robin Šulc, nastavio Djuk Dumont, producent hitova "Ocean Drive" i "I Got U", a Faithless DJ set pozdravio jutarnje sunce.

Prvog poslijeponoćnog izvođača na glavnoj bini, trio Noisiju, dočekao je popunjen prostor za publiku, ali su uslovi za život u ovom dijelu festivala bili mnogo bolji nego tokom Derulovog nastupa. Ova grupa bila je prije dvije godine i na festivalu Sea Dance, a taj nastup, kako su DJ-evi rekli "Vijestima", pamte po dobroj žurki, kupanju u moru, ali saobraćanom kolapsu koji ih je na Jazu zadržao duže nego što su planirali.

Popularne Belgijance na istom mjestu sinoć je naslijedio njihov partner u stvaranju četiri godine starog albuma "I Am Legion", engleski sastav Foreign Beggars.

Nije se ni smrklo kako treba, kada je Edo Maajka, jedan od najpopularnijih repera u regionu, izašao na glavnu binu da predstavi novi bend i, između brojnih hitova, singlove kojima je najavio album planiran za jesen. Neočekivano, bio je prvi izvođač na ovom mjestu u subotu, jer se najavljeni Sputnik prethodno nije pojavio.

Ispred je bilo dovoljno obožavatelja da naprave buku dostojnu njegove reputacije, ali su svi imali dovoljno prostora da isprate svirku bez gužve i sa pozicije koju žele.

"Biće bolje nagodinu, ako bogda pustiće me u termin od 10 do 11", našalio se on u jednom od svojih redovnih obraćanja između pjesama. Ona su uključivala i društveno-korisne poruke poput "smrt fašizmu" ili "mir i ljubav", a uoči finalne pjesme i izvinjenje posjetiocima koje je koncert spriječio da odu po "dopunu": "Nije lako bez alkohola izdržati čovjeka koji mnogo priča, zato - No sikiriki".

Uprkos tome što su ga vjerni obožavatelji povicima "bis, bis" i vriskom dozivali nazad, počelo je spremanje bine za nastup australijskog trija Rufus.

“Ovdje je odlično, baš nam se sviđa. Stigli smo na festival dan ranije, pa smo obišli tvrđavu, lokacija je zadivljujuća, prelijepo je. Ispratili smo nastupe Black Coffeeja, Dixona i Solomona takođe, koncert benda Years & Years i sve to je bilo veoma uzbudljivo”, kazao je "Vijestima" uoči nastupa Džejms Hant, član benda koji osim njega čine Tajron Lindkvist i Džon Džordž.

Uživo izvodeći pjesme sa njihova dva albuma u elektro-pop maniru privukli su nešto veću masu, a zavijorila se i zastava njihove rodne zemlje. Da, na Exituima Australijanaca u šta su se "Vijesti" uvjerile tokom posjete kampu.

Istovremeno, harizmatični Vojvođanin Zvonko Bogdan okupio je i staro i mlado na Fusionu, a gužba je bila tolika da se akustična svirka njegovog orkestra na rubnim dijelovima mase miješala sa zvukom okolnih bina.

Uz mnogo igre i smijeha, izveo je splet tamburaških zicera, uključujući i neizostavne bećarce, pojedine i u fristajl verziji. Tako je čuveni "Tri metera somota" iskoristio za poruku da je ljubav poželjna u svakoj varijanti.

Da je njegova energija atraktivna i publici koja preferira alternativnu muziku, osim nastupa na Fusionu, dokazuje i činjenica da će ovaj muzičar u avgustu biti jedna od zvijezda nikšićkog Bedema.

Nešto ranije u gradu čelika piva i rokenrola gostovaće, na Lake festu, sastav Zabranjeno pušenje, koji je novosadska publika slušala odmah nakon Bogdana.

Galerija

Bonus video: