SINOĆ NASTUPILI KELTI, ISKAZ I NIČIM IZAZVAN

Bar: Uspješno otvoreno XI ljeto sa zvijezdama, večeras Yu grupa

Zvijezde večeri bili su “Ortodox celts” koji su za četvrt vijeka postojanja prvi put nastupili u Baru. Njihov diamičan set irskih melodija i napjeva, što standardi, što autorske kompozicije, izazvao je egzaltaciju publike u kojoj su beogradski “Kelti” imali i pravi navijački kop tik ispred bine, sa razvijenim irskim barjakom
76 pregleda 0 komentar(a)
Orthodox Celts, Foto: Radomir Petrić
Orthodox Celts, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 08.07.2017. 13:02h

XI koncertna serija Turističke organizacije Bar “Ljeto sa zvijezdama”, serija besplatnih koncerata  na Šetalištu kralja Nikole, uspješno je otvorena sinoć. U sklopu  manifestacije “Party bus” TO Bar i NVO “Sinteza”,nastupili su  grupe “Ničim izazvan”, “ Ortodox Celts” i “Iskaz”.

“Ničim izazvan” su u svom pop orijentisanom setu očekivano najviše aplauza privukli svojim hitom “Trideset”, a “Iskaz” koji je zatvorio koncert, još jednom je ispoljio energiju zbog koje je njihov blend hip-hopa i glasnih rok gitara prisutan na scenama svih regionalnih festivala.   

Zvijezde večeri bili su “Ortodox celts” koji su za četvrt vijeka postojanja prvi put nastupili u Baru. Njihov diamičan set irskih melodija i napjeva, što standardi, što autorske kompozicije, izazvao je egzaltaciju publike u kojoj su beogradski “Kelti” imali i pravi navijački kop tik ispred bine,  sa razvijenim irskim barjakom!

Fanovi su skakanjem i pjevanjem od prvog do posljednjeg stiha svake odsvirane pjesme vidno oduševili i Acu Seltika, frontmena “Kelta”, i njegove vrsne muzičke kompanjone. Barani i njihovi sezonski gosti zato su, uz razumijevanje organizatora zbog probijanja planirane satnice nastupa, bili počašćeni ćitavom  serijom biseva, među kojima su bile i pjesme “Rocky road to Dublin”; Far away” i “Celts strike again”.

“Ljeto sa zvijezdama” nastavlja se već večeras, od 22 sata velikim koncertom legendarne Yu grupe u ulici Vladimira Rolovića u dijelu gdje počinje Šetalište kralja Nikole. Pored velikana Yu roka, nastupiće i rege muzičar Banimen sa Jamajke i kotorski ansambl “Toć”. Ovaj program TO Bar organizuje sa NVO Oldtimerc club Bar.  

Preporučujemo za Vas